kosarkaskaligasrbije logo

Konstantin: Igraćemo Superligu

Košarkaški klub Konstantin iz Niša demantovao je danas navode medija da je odustao od učešća u Superligi Srbije zbog nedostatka novca. Konstantin, koji je nedavno bio domaćin završnog turnira Kupa Radivoja Koraća, takmičenje u Košarkaškoj ligi Srbije završio je na drugom mestu i tako izborio mesto u Superligi Srbije. 
Tokom vikenda pojedini mediji su preneli informaciju da taj klub nema dovoljno sredstava za nastavak takmičenja i da je odustao i ustupio svoje mesto u Superligi. Konstantin je danas saopštio da je od organizacije Kupa „ostvario pozitivan finansijski efekat“, ali da bi bez dalje podrške grada Niša vrlo brzo dospeo u finansijske probleme. 
-Nakon hitnih sastanaka sa rukovodstvom grada, iskazanom brigom I pravovremenom reakcijom gradonačelnika Zorana Perišića, gradskog većnika za sport Milana Pešića, kao i Uprave za sport grada Niša, klubu su, na osnovu postignutih rezultata, omogućena dodatna stimulativna sredstva u razumnim okvirima, uz koje će moći da nastavi učešće u Superligi Srbije – navodi se u saopštenju Konstantina. 
Košarkaši Konstantina u prvom kolu Superlige Srbije dočekuju Partizan. 
-Radujemo se učešću u Superligi, nadmetanju sa našim najboljim klubovima i prilikom da i u ovom takmičenju pokažemo da se u Nišu I dalje igra dobra košarka. Pozivamo sve naše simpatizere i ljubitelje košarke da već u subotu, u prvom meču Superlige, u kojem ćemo dočekati Partizan, uživaju u nalepšoj igri na svetu – dodaje se u saopštenju. 
Meč između Konstantina i Partizana igra se u Nišu u subotu od 20.00. 

Povezana vest:  Još jedno priznanje za Buluta!