XX sednica Izvrsnog odbora OKSODRŽANA XX SEDNICA IZVRŠNOG ODBORA OLIMPIJSKOG KOMITETA SRBIJE

U Olimpijskoj kući danas je održana XX sednica Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije.
Na ovoj sednici usvojen je Izveštaj Šefa misije, Medicinski izveštaj i Izveštaji trenera sa Olimpijskih igara za mlade u Nandžingu na kojima je Tim Srbije osvojio dve srebrne medalje.
Izvršni odbor usvojio je konačnu brojčanu prijavu za XII Zimski evropski olimpijski festival mladih (EYOF) koji će se održati u Montafonu od 25. do 31. januara 2015. Na osnovu analize rezultata potencijalnih kandidata prema ranije usvojenim internim kriterijumima za EYOF i obavezom prema povelji MOK-a, Izvršni odbor OKS usvojio je predlog Programske komisije da Srbija za ovo takmičenje prijavi dvoje sportista i to dečaka u alpskom skijanju i devojčicu u nordijskom trčanju.
Izvršni odbor je informisan o tome da se broj kvalifikovanih sportista Srbije za prve Evropske igre u Bakuu koji je ispunio kiterijume međunarodnih federacija, kao i interne kriterijume OKS povećao za 12 sportista u kajaku i to: žensku posadu K2-500m i muške posade K1-200m, K2-200m, K1-1000m, K2-1000m, K4-1000m i Srbija trenutno ima 24 kvalifikovanih sportista za ovo takmičenje.
Na predlog Programske komisije, Izvršni odbor OKS uvrstio je rvača Davora Štefaneka u prvu kategoriju programa „RIO 2016“ na osnovu zlatne medalje koju je osvojio na Svetskom prvenstvu i žensku kajakašku posadu K1-200m na osnovu osvojene bronzane medalje Nikoline Moldovan u toj disciplini na Svetskom prvenstvu. Na osnovu ostvarenih rezultata u Razvojni program kvalifikovali su se: Andrija Milovanović (streljaštvo), ženska kajakaška posada K4-500m, Marko Vukićević (skijanje) i Nina Micić (snoubord).

Povezana vest:  Divac: U Londonu imamo 10 realnih šansi za medalju