Joan RiversDžoan Rivers sahranjena u Njujorku
 
Američka komičarka Džoan Rivers sahranjena je danas u Njujorku u prisustvu mnogih poznatih ličnosti i njenih prijatelja.
Radio voditelj i komičar Huard Stern održao je besedu, glumica s Brodveja Odra Mekdonald otpevalaje pesmu „Smile“, a gajdaši iz Njujorške policije svirali su „New York, New York“. Hor njujorških gejeva otpevao je više hitova s Brodveja, među kojima „Hey Big Spender“.
O sećanjima na Rivers, koja je preminula u četvrtak u 82. godini, govorili su televizijska voditelji Debra Norvil, bliska prijateljica Mardži Stern, kolumnistkinja Sindi Adams i ćerka Melisa.
Hju Džekmen je otpevao „Quiet Please, There’s a Lady On Stage“ na kraju ceremonije u singagogi na Petoj aveniji.
Na sahrani su bili mnogi poznate ličnosti i prijatelji preminule – komičarke Keti Grifin, Rozi O’Donel i Vupi Goldberg, prijateljica Keli Ozborn, glumci Sara Džesika Parker i Metju Broderik, kao I poznati lekar i televizijski voditelj Mehmet Oz.
Džoan Rivers, komičarka hrapavog glasa bila je poznata po kritici drugih kolega ali i oštrom jeziku kao i po tome što je srušila muški svet noćnih emisija s gostima.
Njena karijera trajala je više od 50 godina i tokom tog perioda nikada nije ublažila svoj nastup. Imala je spremne uvrede za sve rase, polove i ubeđenja. Gađala je u svojim nastupima razne zvezde, od Elizabet Tejlor do Majli Sajrus, a nastavila je da se pojavljuje na televiziji i posle 80. rođendana.
Ismevala je sve, pa i svoj život („najbolja kontracepcija sada zamene je da ostavim upaljena svetla“) i svoju smrtnost.
Tokom celog života nije prestajala da radi. Nikada nije prestajala da piše, da isprobava šale i usavršava ih.
Ona se početkom šezdesetih probila kroz nastupe u noćnim klubovima da bi 1965. bila gost u emisiji „Tunajt šou“ (The Tonight Show), vodećem noćnom zabavnom programu tog doba.
Kao gost je dovela publiku do suza od smeha, a domaćin emisije, legendarni Džoni Karson bio je impresioniran njenim nastupom: „Bože, toliko si duhovita. Bićeš zvezda“.
Posle toga je radila na raznim stanicama i imala je svoje autorske emisije i na radiju i na televiziji, a producirala je i pisala svoje filmove. Jedinu pauzu u karijeri imala je krajem osamdesetih kada se njen suprug ubio.
Povezana vest:  Filmovi koji će obeležiti februar na kanalu Film Box Premijum