Bajaga i Instruktori od sutra u Sava centru

036 BajagaBajaga i Instruktori sutra uveče (20:30) u beogradskom Sava centru počinju niz od tri koncerta 28, 29. i 30. decembra na kojima proslavljaju 25 godina rada, odnosno od objavljivanja kultnog prvenca „Pozitivna geografija“.
-Koncepcija je da sviramo što više pesama iz svih delova karijere, ali da to ne radimo na samo jednom koncertu da ne udavimo ljude. Otud tri koncerta, a ne jedan. Svaki koncert će biti presek karijere. Sigurno će biti desetak pesama koje ćemo ponoviti na sva tri koncerta, ali trudićemo se da 70 posto bude različito – najavljuje Momčilo Bajagić.
Prednovogodišnju atmosferu u Beogradu popuniće tri koncerta Bajage i Instruktora, na kojima će se kao gosti pojaviti bivši član benda Dejan Cukić, pop kantautorka Aleksandra Kovač i operska pevačica Jadranka Jovanović. Biće tu i nekadašnji gitarista Instruktora Vlada Negovanović, njihov stari saradnik iz Zagreba, majstor na pedal stil i slajd gitari Davor Rodik, duvači za „Dobro jutro džezeri“ i… poneki gost iznenađenja
Sa proslavljenom srpskom operskom divom Jadrankom Jovanović Bajaga i Instruktori su prvi put sarađivali u pesmi „Buđenju ranog proleća“, jedinstvenom spoju roka i klasične muzike, sa mini-albuma „Četiri godišnja doba“ (1991).
-Prvi put kad smo sarađivali zvučalo je sjajno, jer takav je Jadrankin glas. Sada očekujem da će nam svojim prisustvom ponovo dati jednu dodatnu dimenziju – kaže Bajaga.
Uz pomoć Instruktora Aleksandra Kovač će uz klavir otpevati obradu Bajagine stare pesme „Poljubi me“, za koju sama kaže da je „jedna od najboljih balada ikad napisanih“ i njena omiljena Bajagina pesma.
Dejan Cukić bio je uz Bajagu na samo početku, na prvim koncerima u aprilu 1984. godine u Zagrebu i Beogradu, a sada će se u Sava centru ponovo pridružiti nakratko Instruktorima, koje je napustio još davne 1987. godine.
-Proslava je 25 godina Bajage i Instruktora, a ja sam bio u početku benda, pa su me pozvali i naravno da sam rekao važi. Nisu nam se ukrštali putevi ranije. Sada je došao taj trenutak. Ovo je jako uzbudljiva situacija, u trenu smo se svi pomladili 25 godina, što je jako dobro za bend – kaže Cukić.
Bajaga i Instruktori potrudili su se da na svojim rođendanskim koncertim prirede poklone za publiku. Uz ulaznice po cenama od 1.500 i 1.700 dinara, odnosno 3.600 dinara za komplet za sva tri dana, dobijaju se kao pokloni remasterizovani albumi Bajage i Instruktora i pripejd MTS kartice sa brojem i 200 dinara kredita!
Posetiocima prve večeri uz kupljene ulaznice sleduje prvenac „Pozitivna geografija“ (1984), druge večeri „Sa druge strane jastuka“ (1985) i treće „Jahači magle“ (1986). Naravno kupci kompleta ulaznica dobijaju sva tri albuma institucije srpskog i jugoslovenskog rokenrola. 
Mali broj preostalih ulaznica može se naći na blagajnama Sava centra i Doma omladine Beograda, kao i preko mreža Tiketservis (www.tiketservis.com), Tiketlajn (www.ticketline.co.yu) i Eventim (www.eventim-yu.com).

Povezana vest:  Justin prestigao Celine Dion i Bryana Adamsa na Billboardovoj listi