galeb-7

POČINJE DRUGA SEZONA SERIJALA „MTV REPORTERI“

Misliš da će u periodu predizbornih obećanja političari imati sluha za probleme mladih? Smeta ti nešto u okruženju i želiš to da promeniš? Požuri – prijavi svoju priču na www.mtvreporteri.com i postani MTV Reporter!

MTV-jeva emisija, koja je dala šansu mladima da kažu šta je njima važno i na koje problema nailaze u svojoj lokalnoj zajednici, traži nove reportere! U drugoj sezoni, MTV će otići korak dalje u nastojanju da doprinese popularizaciji istraživačkog novinarstva među mladima i ukazivanju na aktuelne probleme u zajednici. Ovog puta priliku da skrenu pažnju na nedostatke iz svog okruženja ponovo će imati mladi ljudi sa inicijativom iz svih krajeva Srbije! A kako su republički izbori „iza ćoška“, emisija „MTV Reporteri“ predstavlja odličan način da se političarima skrene pažnja na aktuelne probleme u Srbiji, naročito u vreme predizbornih obećanja. Kredibilitet stečen zahvaljujući uspehu prve sezone doprineo je boljoj institucionalnoj podršci projektu u periodu koji sledi.

Povezana vest:  Premijera 1 sezone serije "Moj mali život" na TLC kanalu

Kako izgleda kada se mladima iz Srbije pruži šansa da ukažu na probleme iz njihove lokalne zajednice na kreativan i zanimljiv način, imali ste priliku da vidite u okviru prve sezone serijala “MTV Reporteri”, emitovane na MTV kanalu tokom novembra 2011. godine. Mladi reporteri ukazali su  na mnoga važna pitanja, a u tome su im pomogla poznata TV lica koja su im se pridružila u ulozi mentora, dok je MTV doprineo edukaciji mladih u rešavanju njima bitnih problema. Sve ovo je zabeleženo kroz 12 zanimljivih priča, za koje su gledaoci imali priliku da glasaju na sajtu www.mtvreporteri.com i donesu pobedu najboljem MTV Reporteru! Titulu “najboljeg” MTV Reportera u prvoj sezoni odneo je Predrag Žambok iz Sremske Mitrovice, za svoju priču o nepostojanju bioskopa u ovom gradu.

Povezana vest:  Voditelj X Faktora blažen među ženama

MTV će i ovog puta odabrati 12 najzanimljivijih priča od onih koje budući MTV Reporteri budu predložili u prijavama na web adresi www.mtvreporteri.com. Ni ovoga puta neće izostati nesebična i stručna mentorska podrška od strane već etabliranih novinara. U protekloj sezoni to su bili Mašan Lekić i Jasna Jovanović sa TV Prva, Kristina Radenković i Miloš Milić sa RTS-a, Dušan Šaponja i Dušan Čavić – autori kultnog serijala „Ciklotron“, Aleksandra Godfroa sa B92 i drugi – a za drugu sezonu MTV je ponovo pripremio impresivan spisak uspešnih novinara koji će mladim kandidatima pružiti uvid u sve faze istraživačkog procesa. Prijavljivanje je već počelo i zato ne propustite priliku da podelite svoju priču! Bilo da su to problemi u vezi sa korupcijom, nezaposlenošću, celokupnom ekonomskom situacijom, problem zaštite životne sredine, ili bilo šta drugo što vam se učini važnim, sada postoji način da za to sazna veliki broj ljudi.

Povezana vest:  Dopunjava se ekipa serije o Bordžijama

Poznato lice MTV kanala – Galeb Nikačević Hasci-Jare, ponovo će se naći u ulozi voditelja. Sa MTV ekipom i poznatim novinarima uputiće se u gradove Srbije kako bi dodatno ukazali na značaj problema koje su MTV Reporteri prijavili u svojim lokalnim zajednicama.

Od 17. aprila u okviru projekta «MTV Reporteri» imaćete priliku da ovih novih 12 neverovatnih priča vidite na MTV kanalu. Zato požurite: iskoristite vreme predizbornih obećanja, popunite prijavu na www.mtvreporteri.com i možda baš vi pomognete u rešavanju nekog problema i budete novi MTV Reporter!