diplomatski_kor_takmicenje

Takmičenje diplomatskog kora – nacionalna jela na meniju

U okviru II Balkanskog Kulinarskog Kupa, čiji je strateški partner kompanija Centroproizvod, u Impuls Hall-u  Hotela Continental 11. aprila 2011. godine, održano je takmičenje predstavnika diplomatskog kora. Publika je imala priliku da se opusti u revijalnom delu programa koji su pripremili predstavnici Velike Britanije, Kanade, Grčke, Nemačke, Azerbejdžana, Novog Zelanda, Makedonije.

Povezana vest:  Vintidž Šmizla - omiljeno gradsko mesto za sve ljubitelje nesvakidašnje mode

Majkl_Devenport_ambasador_Velike_BritanijeDiplomatski predstavnici su za ovu priliku uglavnom pripremali svoja nacionalna jela. Ambasador Nemačke Njegova ekselencija gospodin Volgang Mas izjavio je da pronalazi sličnost između srpskih jela i nemačkih kao što je sarma, i naglasio je da njegova supruga i šef kuhinje Aleksandar Crnovršanin vole da smišljaju jela zajedno.

Kanadu i njena jela predstavio je Ambasador Kanade Njegova ekselencija Džon Morison i šef kuhinje Novak Fidanović. Na stolu su se našle čuvene palačinke sa javorovim sirupom.

Povezana vest:  Za dosijea Štazija zainteresovano 100.000 ljudi

Iz kuhinje Velike Britanije stigli su nam nadaleko čuveni sendviči za čaj u pet, pita od ribe, sladak kolač od limuna. Ambasador Velike Britanije Njegova ekselencija gospodin Majkl  Devenport najviše voli jorkširski puding i govedinu.

Svi vole da probaju modernu kuhinju, ali kada su ovakve prilike u pitanju na sto se spuštaju tradicionalni specijaliteti.

Povezana vest:  Los Anđeles bi uskoro mogao da pogodi razorni zemljotres