Srpski automobilista Dušan Borković voziće Alfu u svojoj drugoj sezoni u svetskom TCR šampionatu. Kako se navodi u saopštenju, Borković će voziti za gruzijski tim i takmičiće se pod brojem 62.

-Alfa je izašla sa veoma ozbiljnim planom koji uliva veliko poverenje. Izvesno je da ću voziti ovu sezonu, ali ambicije se pružaju na više godina. Alfa je veoma brza na pravcu, u sporim krivinama se pokazala kao lošija, naročito na izlascima iz krivina, ali verujem u tim Italijana koji će biti deo gruzijskog tima i voditi računa o automobilu. Osećam i veliku odgovornost i izazov jer ćemo je iz trke u trku unapredjivati i razvijati. Alfa sigurno još nije na nivou Folksvagen grupacije i Honde sivik, ali mislim da ima veliki potencijal i svetlu budućnost – rekao je Borković.

Gruzija prvi put ima svoj tim a pored Borkovića za ekipu će voziti i Gruzin David Kadžaja.

Povezana vest:  San Antonio pobedio Filadelfiju, trener Popović izjednačio rekord NBA lige

-Za sada sve odlično funkcioniše. Gruzini su od samog starta osnivanja tima izrazili veliku želju da im se pridružim. Oni su veoma ozbiljno pristupili ovogodišnjoj sezoni i nisu mi ostavili mnogo mesta za dilemu. Druga važna stvar je svakako sjajan momak kao što je Kadžaja koga imam za timskog kolegu. Svako ko poznaje automobilizam zna koliko je to važno – dodao je Borković.

Povezana vest:  Šejmus Kolman danas na operaciji

TCR sezona počinje 2. aprila u Gruziji na stazi Rustavi i imaće 10 trkačkih vikenda i 20 trka. Sezona će se završiti 26. novembra u Abu Dabiju, na trkačkom vikendu koji se vozi paralelno sa Formulom 1.