Aktuelni svetski šampion Formule 1 vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je uveren da će se vratiti u dobru formu za završne trke u sezoni, da će vratiti vodjstvo u generalnom plasmanu i osvojiti četvrtu titlu svetskog prvaka.

Šest trka pre kraja šampionata Hamilton zaostaje osam bodova za klupskim kolegom Nikom Rozbergom. Njih dvojica su se tokom sezone smenjivali u vodjstvu, a Rozberg je pobedio u poslednje tri trke i sa 19 bodova zaostatka, koliko je imao u julu, sada ima osam bodova prednosti.

Povezana vest:  Raikonen srećan zbog pobede u Ostinu

-Biće mi potrebni dobri rezultati da se vratim na prvo mesto i ostanem tamo. Ali, takvih rezultata sam imao mnogo i nema razloga da ih ne ponovim – rekao je Hamilton preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Na prošloj trci u Singapuru Rozberg je ubedljivo pobedio a Hamilton je zauzeo treće mesto.

-U Singapuru sam imao težak vikend, pa mislim da je u takvim situacijama plasman na podijum dobra stvar. Sigurno da je Niko obavio izuzetan posao, a ja nisam imao najbolji vikend. Ali, tako stoje stvari, obojica smo žestoko konkurentni. Jednog vikenda on bude sjajan, drugog ja, to je kombinacija mnogih stvari – rekao je trostruki svetski prvak.

On je dodao da ne zna da li i kada će se stvari preokrenuti u njegovu korist.

Povezana vest:  Rozberg na pol poziciji u Abu Dabiju

-Ostalo nam je još šest trka u šampionatu, i moram da pružim sve od sebe i da se nadam najboljem. To je sve što možete da uradite – naveo je Hamilton.

Rozberg je rekao da uživa u dobrim rezultatima u poslednje tri trke, ali da ima još mnogo do kraja šampionata.

-Red Bul i Ferari nas žestoko guraju i čekaju nas teški vikendi – rekao je on.

Povezana vest:  Rozbergu pol pozicija na Hokenhajmu

Naredna trka u šampionatu vozi se u nedelju od 9 časova na stazi Sepang za Veliku nagradu Malezije. Trka u Maleziji je jedna od samo tri u kojoj vozači Mercedesa prošle godine nisu pobedili. Mercedes može da osvoji titulu u šampionatu konstruktora ako osvoji 36 bodova više od Red Bula.