Fudbaleri Partizana pobedili su večeras na gostujućem terenu Voždovac sa 3:0, u utakmici 12. kola Super lige Srbije i ostvarili šestu uzastopnu pobedu u prvenstvu.

Golove za Partizan postigli su Leonardo u 23. minutu, vođstvo je duplirao Bojan Ostojić u 55. minutu, a konačan rezultat postavio je Everton u 73. minutu.

Fudbaleri Partizana su na teren izašli obučeni u majice sa likom ubijenog vođe navijača tog kluba Aleksandra Stankovića.

Partizan je posle šeste uzastopne pobede treći na tabeli sa 25 bodova, a Voždovac je pretrpeo šesti poraz i ima 14 bodova na 10. mestu.

Povezana vest:  Mančester siti pobedio Hal i ostao u trci za titulu

U prvih 45 minuta nije mnogo toga viđeno na stadionu Voždovca, a crno-beli su bili bolji za jedan gol.

Izabranici Marka Nikolića su uglavnom imali loptu u posedu, dok su domaći igrači tražili šanse iz kontranapada.

Prva šansa viđena je u 15. minutu, ali je dobar udarac Alena Stevanovića „odbranio“ Leonardno od koga se lopta odbila na putu ka golu Marka Miloševića.

Crno-beli su poveli u 23. minutu a strelac je bio Leonardo koji je tako postigao svoj šesti gol u prvenstvu.

Povezana vest:  Ibrahimović: Fudbalerkama dajte bicikl sa mojim potpisom

Do kraja prvog poluvremena nije bilo golova niti velikih prilika a jedino uzbuđenje dogodilo se kada je Miloš Mihajlov u 41. minutu oštro startovao sa dve noge sa leđa na Leonarda, pa ga je sudija Milorad Mažić isključio.

Posle 10 minuta igre u nastavku prednost Partizana duplirao je Ostojić. Korner sa desne strane izveo je Alen Stevanović, a Ostojić je bio najbolji u skoku i glavom poslao loptu iza leđa Miloševića, što je bio njegov prvi gol za crno-bele. Samo dva minuta kasnije Everton je sjajno šutirao sa više od 30 metara, pokušao je da lobuje golmana domaće ekipe ali je lopta pogodila stativu.

Povezana vest:  Fabio Kapelo: Bejl je najbolji u Premierligi

Pitanje pobednika rešeno je u 73. minutu posle gola Evertona. Leonardo je započeo kontranapad, uposlio je Nemanju Mihajlovića, a on je u kaznenom prostoru pronašao Evertona kojem nije bilo teško da zatrese mrežu Voždovca. Do kraja nije bilo većih prilika.