Fudbaleri Čelsija poraženi su danas na svom terenu posle preokreta od Kristal Palasa sa 1:2, što je iskoristio Totenhem koji je sa 2:0 pobedio Barnli u 30. kolu i tako se primakao na sedam bodova zaostatka na tabeli Premijer lige.

Lider šampionata, Čelsi, ofanzivno je počeo utakmicu, što je donelo rezultat već u petom minutu kada su stigli do prednosti. Eden Azar probio je po levoj strani i u petercu uposlio usamljenog Seska Fabregasa koji je iz prve šutirao i savladao golmana Vejna Henesija.

Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, Prosinečki: Igrači pokazali karakter

Delovalo je da će „plavci“ lako izaći na kraj sa Kristal Palasom, ali tim Sema Alardajsa je uzvratio veoma brzo, pošto je već u devetom minutu nakon solo akcije Vilfreda Zahe stigao do izjednačenja.

Samo 90 sekundi kasnije Kristal Palas je nakon kontranapada stigao do preokreta, a strelac je bio Kristijan Benteke posle proigravanja Zahe.

U nastavku susreta Čelsi je u potpunosti nadigrao Kristal Palas, ali ekipa Antonija Kontea nije uspela da i na 13. uzastopnoj utakmici izbegne poraz i tako se još više približi trofeju u Premijer ligi.

Povezana vest:  Marko Šimić najbolji golman Superlige

Za ekipu Kristala Palasa, kojoj je ovo četvrti uzastopni trijumf, ceo meč odigrao je Luka Milivojević, dok je Nemanja Matić nastupao do 59. minuta za „plavce“.

Totenhem se namučio na gostovanju protiv Barnlija, ali je na kraju ipak uspeo da dođe do pobede i veoma bitna tri boda u borbi za titulu.

Golove za Totenhem postigli su Erik Dajer u 66. minutu i Song Heung-min u 77.

Totenhem je ovom poveedom prišao na sedam bodova zaostatka za liderom Čelsijem koji ima 69, dok je Kristal Palas 16. sa 31, a Barnli je 15. sa 32.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EURO 2012, Sutra 21 utakmica u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope

Hal je na svom terenu pobedio Vest Hem sa 2:1 i tako došao do veoma bitna tri boda u borbi za opstanak, pošto je sada na deobi 17. mesta sa Svonsijem, dok je Lester sa 2:0 savladao Stouk, a Votfrod je sa 1:0 bio bolji od Sanderlenda. Mančester junajted je na svom terenu igrao nerešeno bez golova protiv Vest Bromvič Albiona.