UEFA_Liga_Sampiona copyLIGA ŠAMPIONA

Najzanimljiviji susreti u Milanu i Valensiji

 

Najzanimljiviji mečevi drugog kola fudbalske Lige šampione u grupama A, B, C i D, koji su na programu sutra, biće odigrani u Milanu i Valensiji gde će prvak Evrope Inter i lider na tabeli španske Primere Valensija dočekati nemački Verder, odnosno engleski Mančester Junajted.

Inter je u prvom kolu A grupe zasluženo ostao bez dva boda na gostovanju debitantu u eltinom takmičenju, holandskom Tventeu. Izabranici Rafaela Benitesa u derbiju petog kola italijanskog prvenstva izgubili su od Rome sa 1:0.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Španci Toresu priželjkuju trenutak Paola Rosija

Ekipa Verdera još nije uspela da ustali formu u Bundes ligi, a u prvom kolu Lige šampiona „zeleni“ su jedva uspeli da na domaćem terenu „izvuku“ bod (2:2) protiv veoma nadahnutog londonskog Totenhema, koji će na „Vajt Hart Lejnu“ dočekati nepredvidivi Tvente.

U B grupi na proveri će biti klubovi koji se nalaze u katastrofalnoj formi – francuski Lion i nemački Šalke. Višestruki državni šampioni i klubovi od kojih se uvek očekuje borba za najviši plasman trenutno se nalaze u zoni ispadanja u francuskom prvenstvu, odnosno Bundes ligi.

Povezana vest:  Torino iznenadio Inter, Ćezena ostavila Parmu samu na dnu

Šalke će sutra dočekati portugalsku Benfiku dok će Lion na daleki put, na Bliski istok. Rival „lavovima“ biće debitant – prvak Izraela Hapoel Tel Aviv.

Valensija je tokom leta značajno promenila sastav zbog teške finansijske situacije, pa su mnogi predviđali da će „slepi miševi“ izgubiti korak sa elitom.

Početak sezone, međutim, nagovestio je da Valensija može da računa na dobre rezultate, a veliki ispit sledi sutra protiv Mančester Junajteda u C grupi.

Povezana vest:  ŠPANSKA LIGA, Rezultati današnjih utakmica 16. kola i tabela

Mnogo manje uzbuđenja očekuje se u Glazgovu, gde će domaći Rendžers ugostiti tursku Bursu, koja je u prvom kolu deklasirana na domaćem terenu od Valensije rezultatom 4:0.

Barselona će drugu godinu zaredom gostovati ruskom Rubinu u Kazanju, dok će u istoj D grupi atinski Panatinaikos dočekati danski Kopenhagen.