ACF_FiorentinaFiorentina je „potpisnik gluposti“ prelaznog roka

 

Nakon sedam odigranih kola u italijanskoj Seriji A na poslednjem mestu se nalazi Fiorentina, tek sa pet osvojenih bodova. Očigledno je da će se taj ugledni klub ove sezone boriti za opstanak.

Mnogi takve loše rezultate pripisuju činjenici da je tokom leta s trenerske klupe otišao Ćezare Prandeli i to na mesto italijanskog selektora, dok je njegova zamena, Siniša Mihajlović, zasad ostavio prilično negativan utisak.

Povezana vest:  Lionel Mesi završio reprezentativnu karijeru

Ali, uprava kluba iz Toskane je definitivno pravila greške u koracima i na drugim poljima, pa tako možemo govoriti da je ovaj klub napravio „najveću glupost“ letnjeg prelaznog roka.

U pitanju je dovođenje odličnog poljskog golmana 30-godišnjeg Artura Boruca, dotadašnjeg golmana Seltika. Platila je Fiorentina njegov angažman skoro dva miliona engleskih funti, ali to je potpisivanje potpuno začudilo jer jedna od najvećih, retkih kvaliteta, koje klub poseduje je golman – također 30-godišnji Francuz Sebastijen Frej.

Povezana vest:  Lazović: Nedostajaće nam navijači

Dotični Frej je branio tokom svih sedam utakmica Serije A, a pojačanje Boruc čvrsto sedi na klupi. Svemu tome se čude i kolege iz drugih klubova Serije A.

-Bio je to strahovito čudan transfer. Klub ima dva fantastična golmana, a naravno da samo jedan može da brani – rekao je Belgijanac Žilet, inače „broj 1“ Barija, te dodaje:

Povezana vest:  Murinjo: Čeh ili Kurtoa - neko će da bude ljut

-Valjda ja, kao i ostali, znamo manje od odgovornih ljudi u Fiorentini. Njima je ta situacija valjda jasnija…