marjanovic napadMarjanović: Košarka u drugom planu, ovo mora da prestane

Košarkaš Crvene zvezde Boban Marjanović rekao je da je večerašnja utakmica sa Partizanom bila korektna dok nije izbila tuča i da sukobi dva kluba moraju da prestanu.
-Utakmica je bila krajnje korektna, i navijači i pristup na terenu, sve dok nije došlo do tuče. Ovo mora da prestane, moramo više da se fokusiramo na basket, nego na ovo sa strane. Košarka je sada pala u drugi plan, došli smo da igramo košarku, a ne da budu neka sr…. -rekao je Marjanović novinarima posle utakmice u hali Pionir.
Zvezda je povela protiv Partizana u finalu Superlige, pošto je kao gost pobedila sa 97:88, ali su utakmicu obeležili prekidi i opšta tuča igrača na terenu.
-Trebalo bi da ohladimo glave, i mi i oni, profesionalci smo. Bili smo pod pritiskom, i jedni i drugi, ipak je ovo ‘večiti’ derbi, ali ovo mora da prestane – istakao je Marjanović.
Bek crveno-belih Jaka Blažič rekao je da je njegova ekipa zabeležila vrlo bitnu pobedu.
-Za nas je ovo vrlo bitna pobeda, a ostalo neću da komentarišem. Ovo je moje prvo finale i znao sam da će biti ludo. Sad znam kako je i u sledećim utakmicama sam spreman na sve. Igra se za titulu i reakcije
možda nekad nisu kako treba, ali ako oni udare, udarićemo i mi – rekao je Blažič.
Ivan Radenović je kazao da „apsolutno više nema smisla igrati“.
-Imam utisak da neko pokušava da namerno degradira prvenstvo iz nekog razloga. Osećam se prazno, u meni nema ni trunke sreće zbog ove pobede. Imamo svoj cilj, idemo u sledećoj utakmici na pobedu. Biće teško, a kako će se ta utakmica organizovati, to stvarno ne znam. Ja niti sam bilo koga pokušao da udarim, niti sam bilo koga udario, nego sam razdvajao vinovnike tuče i stvarno ne znam zašto sam isključen – kazao je Radenović.
Naredna utakmica finala igraće se u ponedeljak, a domaćin će biti Crvena zvezda.

Povezana vest:  EVROLIGA, Partizan u trećem šeširu pred žreb za Evroligu