srbija-finska

Košarkaši Srbije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas selekciju Finske sa 94:81 (23:24, 25:19, 23:21, 23:17) u osmini finala Evropskog prvenstva.
Izabranici Aleksandra Djordjevića zabeležili su šesti trijumf na šampionatu i obezbedili mesto medju osam najboljih selekcija Evrope, gde će im rival biti Češka koja je ranije danas eliminisala Hrvatsku.
Košarkaši Srbije nisu lako došli do četvrtfinala, iako rezultat govori drugačije, pošto su nezgodni Finci dugo odolevali, pre svega jer su u prvom poluvremenu bili veoma raspoloženi u šutu za tri poena.
Srbija se mučila sa protivnikom sve do finiša treće četvrtine kada je serijom 10:2 stekla osam poena prednosti, pre svega odlučnom igrom Raduljice u reketu.
U poslednjem kvartalu srpski košarkaši su se „raspucali“, trojke su u nizu postizali Bogdanović, Erceg i Simonović, pa su uz dosta čvršću igru u odbrani utakmicu mirno priveli kraju.
Najefikasniji igrač na meču bio je Miroslav Raduljica sa 27 poena, Nemanja Bjelica dodao je 19 i 14 skokova, Bogdan Bogdanović 13, a Zoran Erceg 10.
Kod Finske najbolji je bio Sasu Salin sa 26 poena, a Džamar Vilson imao je 15.
Košarkaši Srbije se sa Češkom u četvrtfinalu EP sastaju u sredu.

Povezana vest:  JADRANSKA LIGA, Rezultati utakmica 23. kola Jadranske lige i tabela

PHOTO: EMMANUEL DUNAND/AFP