Doskorašnja kapitenka reprezentacije Srbije u košarci Milica Dabović rekla je danas u Novom Pazaru da je oduševljena jer se veliki broj dečaka i devojčica u tom gradu bavi košarkom, izrazivši očekivanje da će oni tokom leta biti polaznici njenog kampa na Tari.

-Sjajan dan u Novom Pazaru… Bilo je mnogo dece, svi su bili srećni, naročito ja. Moj cilj je da usrećujem druge. Što se kampa tiče, u prvom planu je zdrava atmosfera. Deca najpre treba da budu dobri ljudi, a posle šta odluče – rekla je Dabović nakon razgovora sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem.

Povezana vest:  Igokea dovela Ćapina i Kesara

Ona je sa reprezentacijom Srbije, od koje se oprostila pre četiri meseca, osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2015. godine u Madjarskoj i Rumuniji, kao i bronzu na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

-Marina (Maljković) je sve to gradila četiri, pet godina, a mi smo je slepo slušale. Posledica su krv, suze i znoj, ali ženska košarka je sa te dve medalje dostigla vrhunac. Tu zlatnu generaciju činile su pravi ljudi i sportisti, niko nije uspeo da pobedi našu pozitivnu energiju i atmosferu. Želje se ostvaruju, važno je samo da imaš cilj – ocenila je Dabović.

Povezana vest:  Real nastavlja pohod ka trofeju bez Ronalda, Bejla i Benzeme

Biševac je naveo da se poseta Milice Dabović uklapa u program razvoja košarke i uopšte ženskog sporta u Novom Pazaru.

-Sportski smo grad i u narednom periodu prioritet će biti školski, a pre svega ženski sport. Razgovarali smo u kom pravcu možemo razvijati žensku košarku, čiji smo centar bili za vreme SFRJ. Cilj je da ojačamo ženski klub i da se što više devojčica bavi sportom – otkrio je Biševac.

Povezana vest:  NBA VESTI, Lejkersi konačno pobedili

Gradonačelnik je dodao da je jedan od uslova za omasovljenje sporta bilo poboljšanje sportske infrastrukture.

-Dosta toga je uradjeno na tom planu. Želimo da ulažamo u ljudske resurse, da angažujemo dobre stručnjake i školujemo sopstveni kadar. Sigurno je da će trebati dosta rada i truda, ali nadam se da ćemo za tri ili četiri godine imati ženskog superligaša. Videćemo da li će to biti košarka, odbojka ili neki drugi sport – rekao je Biševac.