Talentovani bek i kapiten juniorske selekcije KK Crvena zvezda mts Zoran Paunović, potpisao je u sredu prvi profesionalni, ugovor sa crveno-belima.

Paunović se obavezao na vernost KK Crvena zvezda mts u naredne četiri godine.

Zoran Paunović je rođen u Nišu 19.jula 2000.godine, i prve košarkaške korake napravio je u svom rodnom gradu, gde je sa 10 godina počeo da trenira u ekipi KK „Konstantin“. Od 14.godine član je KK Crvena zvezda u kojoj je prošao sve mlađe selekcije, a tokom zime i proleća je kao kapiten juniorskog tima predvodio saigrače do trijumfa na kvalifikacionom turniru EL u Beogradu i titule prvaka države.

Povezana vest:  Himenez odložio odlazak u penziju

Visok je 2 metra, težak 90 kilograma, i odlikuju ga odličan skok šut, skočnost i prodori.

Tokom 2017.godine Zoran Paunović bio je član prestižnog kampa „Košarka bez granica“ u Tel Avivu, i standardni je član mlađih selekcija reprezentacije Srbije.
KK Crvena zvezda mts je potpisivanjem prvog profesionalnog ugovora  sa mladim bekom, reprezentativcem Srbije, nastavila praksu ulaganja u mlade igrače, koji pravilnim, postepenim razvojem i stručnim radom u godinama koje dolaze, postaju temelj seniorskog tima. Pre Zorana Paunovića, prvi profesionalni ugovor sa crveno-belima tokom proleća potpisao je još jedan član juniorskog tima, takođe reprezentativni bek Arijan Lakić.