Košarkaši Crvene zvezde i Partizana večeras u hali „Aleksandar Nikolić“ igraju prvi meč polufinalne serije plej-ofa ABA lige.

Na programu je četvrti večiti derbi u sezoni, sigurno najbitniji do sada jer je ogroman ulog – nastavak borbe za trofej na Jadranu koji donosi i Evroligu.

Zvezda, koja je dva puta nadigrala crno-bele u sezoni ali i izgubila za pehar Kupa Radivoja Koraća, regularni deo završila je sa impozantnim skorom 21-1, Partizan je bio četvrti, ali sve se to zaboravlja u doigravanju.

Povezana vest:  Solnok posle produžetaka bolji od Cibone, sigurna Krka

U seriji na dve pobede najvažnija je prva utakmica, smatra trener crveno-belih Milan Tomić.

„Protiv Partizana smo igrali tri puta ove sezone. Znamo šta možemo da očekujemo od njih, šta mogu da naparave na terenu. Napravili smo dobre treninge i spremni smo da napravimo prvi korak, a to je bude 1:0. Bitno je krenemo sa pobedom“, rekao je Tomić na konferenciji za medije.

Povezana vest:  Marić najbolji skakač šestog kola Top 16 faze Evrolige

Trener Partizana Andrea Trinkijeri ulogu favorita prepustio je Crvenoj zvezdi.

„Zvezda je napravila odličnu ekipu, da se odmah vrati u Evroligu. Odavno nisam video tako talentovan tim u ABA. Oni su favoriti i za mene , za nijansu bolji od Buducnosti. Tempirali su formu, nisu imali povrede. Imaju evroligaške igrače, Lazića koji ima vise trofeja od svih drugih igrača, ali i Čovića koji uđe sa klupe i menja utakmicu“, pohvalio je protivnika Italijan.

Povezana vest:  Evroliga minutom ćutanja odaje počast Marku Ivkoviću

Pored večitih rivala drugi polufinalni par čine Cedevita i branilac pehara Budućnost, koji se sastaju u ponedeljak u Zagrebu. Utakmica Zvezde i Partizana igra se večeras od 19 sati.