vlade_jovanovic_par_pro

Jovanović: U derbiju favorit postoji samo na papiru

 

Trener košarkaša Partizana Vlade Jovanović rekao je danas da pred svaki „večiti“ derbi favorit postoji samo „na papiru“, ali da ekipa to mora da dokaže na terenu.

-Moram da ponavljam te fraze da ne postoji favorit u derbiju, iako uvek postoji jedan koji je to na papiru. Najozbiljnije shvatamo Crvenu zvezdu, bez obzira na poziciju na tabeli. Odigraćemo taktički kao pre dva dana protiv Montepaskija u Sijeni – rekao je Jovanović novinarima u beogradskom Pioniru.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobeda Oklahome

Crno-beli su u sredu izgubili u Evroligi od Montepaskija sa 77:74, iako su u većem delu utakmice kontrolisali igru i rezultat.

-Nismo slavili poraz. Bez obzira na to kako smo odigrali, ostaje činjenica da smo izgubili. Atmosfera u timu nije nista drugačija nego pre. Mi uvek vredno radimo – kazao je Jovanović.

Prvi put otkad se večiti rivali takmiče u Jadranskoj ligi, jedan tim zauzima prvo, a drugi poslednje mesto.

Povezana vest:  Ulaznice za Solnok od nedelje u prodaji

-Prošle godine smo osvojili tri trofeja, išli smo na Fajnal for Evrolige i bili smo među četiri najbolje ekipe na kontinentu, a opet smo izgubili derbi – podsetio je Jovanović.

Krilni košarskaš Partizana Dušan Kecman rekao je da ekipa nije mnogo razmišljala o bolnom porazu iz Sijene.

-To se dešava, nekad se pobedi u jako važnoj utakmici, a nekad se izgubi. Niti se dugo slave trofeji, niti se tuguje zbog poraza. Jeste propuštena velika šansa, ali mi ćemo i dalje igrati maksimalno – zaključio je Kecman.

Povezana vest:  Zvezda angažovala Amerikanca Brauna

Utakmica 21. kola Jadranske lige Crvena zvezda-Partizan igra se u nedelju od 19 sati u hali Pionir.