kosarkaskaligasrbije_logo

SUPERLIGA SRBIJE

Metalac bolji od Radničkog

 

Metalac je večeras u Valjevu pobedio Radnički iz Kragujevca sa 78:76 (22:19, 15:24, 17:25, 24:8) u 13. kolu Superlige Srbije za košarkaše. Valjevcima je ovo peta pobeda, a Kragujevčanima šesti poraz u Superligi, koji eventualno može dovesti do promena među četiri „već viđenje“ ekipe za plej-of državnog prvenstva i plasman u Jadransku ligu.

U retko uzbudljivoj utakmici Metalac je, nošen prepunim gledalištem, uspeo da košem Dragana Kruščića, postignutim u poslednjem napadu, izbori 78:76, što je dovelo do slavlja poput onih iz 1970-tih, kada su Valjevci igrali u Prvoj ligi SFRJ.

Povezana vest:  Đorđević zadovoljan, hvali tim

Radnički je vodio sa 16 poena razlike ali je tada stao šut za tri poena njegovih najefikasnijih igrača Stivena Markovića, Predraga Miletića i Danila Mijatovića, a odsečen od ostalih bio je centar Majkl Li.

Štaviše, Miletić i Mijatović bili su tragičari jer su načinili ključne greške u samo završnici utakmice.

-Moji igrači su kod vođstva od 15-tak poena pomislili da je sve gotovo, da se može pobediti i sa 25 poena razlike, pa su bespotrebno i ishitreno šutirali, što nam se osvetilo – rekao je na konferenciji za novinare trener gostiju Miroslav Nikolić.

Povezana vest:  Radonjić želi bodove u Zagrebu

On je dodao da se ovaj poraz „mora što pre zaboraviti kako bi se pobedom protiv FMP-a u poslednjem kolu, u Kragujevcu, sačuvalo treće mesto, koje vodi u Jadransku ligu“.

Trener valjevskih košarkaša Milovan Stepandić ponovo se zahvalio publici, koju je nazvao „najboljim igračem Metalca“, i obećao da će Valjevci ići na pobedu i protiv OKK Beograda, u gostima, u poslednjem kolu.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobeda Lejkersa u San Antoniju

Najefikasniji su bili Stefan Birčević sa 22, Radomir Marojević sa 15, Marko Ljubičić sa 14 poena uz novi „tripl dabl“ učinak u sezoni, te Milan Trtić sa 12 koševa.

Kod Radničkog, Li je postigao 19, Marković 18, Miletić 14, a Mijatović 13 poena.