par_helios_igra

Raško Katić: Sramota me je svoje i naše igre
 
Košarkaš Partizana Raško Katić izjavio je danas da ga je sramota njegove igre i nastupa celog tima u današnjem porazu od Cedevite u polufinalu završnog turnira Jadranske lige u Tel Avivu.
-Sramota me je kako sam izgledao i kako je tim izgledao. Nije bilo dovoljno energije i nije ni čudo što se završilo kako se završilo. Žao mi je što smo generacija koja prekida niz. Sramota me je ovakve igre i pristupa u polufinalnoj utakmici – rekao je Katić posle meča.
Partizan je izgubio od Cedevite sa 68:56, tako da neće moći da brani titulu koju je osvajao pet puta uzastopno.
-Razočarali smo navijače, ali smo prevashodno razočarali sebe. Nismo ovo očekivali – rekao je centar Partizana.
Katić je rekao da ne zna šta je uzrok pada i nedostatka energije.
-Nisam toliko stručan, ali možda je to zbog neulaska u Top 16. To nam je ranijih godina donosilo šest visoko kvalitetnih utakmica i dobre igre. Ove godine smo veoma rano ispali iz Evrolige i nismo imali te dodatne mečeve. Trener zna šta je razlog, ali mi nismo uradili ono što je do nas – imali energiju koja mora da se ima u Partizanu – rekao je Katić.
Plejmejker Dominik Džejms kazao je da je jako razočaran porazom.
-Jako sam razočaran. Došli smo jako dobro pripremljeni, ali nismo pokazali ono što znamo. Cedevita je dobro igrala i iskoristila naše greške. Bio sam pun samopouzdanja pre utakmice, trener nas je dobro spremio, ali nisam dobro igrao i osećao sam da je tim mogao bolje – rekao je Džejms.

 

Povezana vest:  Juniori Srbije pobedili BiH, na korak od četvrtfinala EP