PARTIZAN Crvena zvezda (2)

Zvezda: Nije uspela provokacija Partizana

Košarkaški klub Partizan nije uspeo da isprovocira igrače i navijače Crvene zvezde, a puštanje sa razglasa pesme Riblje čorbe predstavlja diskriminaciju prema radnicima gradske čistoće, saopštila je danas Crvena zvezda.
U saopštenju objavljenom na sajtu Crvene zvezde navodi se da je Partizan, organizator sinoćnje utakmice devetog kola Superlige Srbije želeo da provocira, ponizi i uvredi „večitog“ rivala, pošto je u nekoliko navrata sa razglasa puštana pesma Riblje čorbe: „Hoću majko hoću u gradsku čistoću“. Ističe se da to Partizanu nije uspelo i da su crno-beli time „ponizili sebe“.
-Jer, posao koji obavlja gradska čistoća i zaposleni u njoj je težak, častan i od nemerljivog značaja za sve stanovnike naše zemlje, pa podsmeh koji je na račun crveno-belih trebalo da izazove ova pesma ne predstavlja ništa drugo nego klasičnu diskriminaciju po više osnova – navodi se u saopštenju.
Crvena zvezda navela je da među zaposlenima u gradskoj čistoći  sigurno ima navijača i Zvezde i Partizana, ali da se za razliku od crno-belih, Zvezda ne stidi tih navijača.
Crvena zvezda sinoć je pobedila Partizan sa 76:69.

Povezana vest:  Poraz Mega Leksa od Budućnosti u Sremskoj Mitrovici