dejan radonjic terenRadonjić: Postoji dosta razloga za brigu

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da će se izostanak Luke Mitrovića zbog povrede osećati sve više.
-Evidentno je da smo u žestokom ritmu, a nedostak Mitrovciha će biti još veće opterećenje. Utisak je prvi da je rotacija problem. Postoje razlozi za brigu kada je taj segment u pitanju – rekao je Radonjić novinarima u Železniku.
Zvezda je večeras u hali u Železniku u 11. kolu Jadranske lige, pred oko 1.500 gledalaca, savlada Zadar sa 82:69.
-Dobro smo igrali na početku i na kraju meča. Dozvolili smo protivnuku da se vrati u meč, a na kraju smo dobrim odnosom i karakterom rutinski završili – kazao je trener crveno-belih.
Zvezda se posle ovog trijumfa osamostalila na vrhu Jadranske lige, pošto iz 11 mečeva ima devet pobeda, dok je na drugom mestu „večiti“ rival Partizan sa skorom od osam pobeda i tri poraza.
Radonjić je naveo da Zvezda u narednom periodu ima dosta loš raspored i da će svaku utakmicu morati da igra maksimalno.
Plejmejker Zvezde Aleksandar Cvetković rekao je da je utakmica sa Zadrom bila „velika i teška“.
-Ni u prvom poluvremenu nismo bili na niovou na kom želimo da budemo, ali smo u poslednjoj četvrtini sebi pokazali kako želimo da igramo – istakao je Cvetković.
Trener Zadra Hrvoje Vlašić kazao je da je loš početak utakmice koštao njegovu ekipu poraza.
-Dobro smo se spremili za ovu utakmicu i dobar deo smo znali šta radimo, ali su nam faulovi skratili rotaciju i nismo izdržali do kraja. Korektno smo se predstavili, ali za bolji utisak treba igrati svih 40 minuta – rekao je Vlašić.
Košarkaš Zadra Ante Đurun rekao je da je Zvezda pobedila zbog duže klupe i većeg kvaliteta.
-Došli smo da odigramo rasterećeno protiv velikog favorita, ali i da pokažemo da možemo da se nosimo sa ovako velikim protivnikom. Držali smo se veći deo utakmice, ali su duža klupa i kvalitet na strani Zvezde – rekao je Đurun.
Zvezda će u nedelju, 15. decembra, u 12. kolu Jadranske lige gostovati u Skoplju ekipi Vlade Vukoičića, MZT-u.

Povezana vest:  Na Evro-basketu 2011. u Litvaniji učestvuju 24 ekipe