Srbija-Estonija 004EI 2015 BAKU
Basketaši Srbije savladali Grke i Estonce
 
Sa tri pobede u grupnoj fazi takmičenja tim Srbije u basketu 3 na 3 zauzeo je prvu poziciju u grupi C i u osmini finala susrešće se sa četvrtoplasiranom ekipom iz grupe B, ekipom Turske.
Marko Ždero, Marko Savić, Dušan Domović Bulut i Dejan Majstorović danas su pobedili najpre ekipu Estonije rezultatom 18:17, a ona i tim Grčke rezultatom 22:17.
U susretu sa Estoncima najefikasniji u našem timu bio je Dušan Domović Bulut sa 9 poena. U prvoj polovini meča ekipe su se smenjivale u vođstvu, ali posle 13:12, na tri minuta do kraja, naši momci više nisu dozvolili Estoncima da im ugroze pobedu.
U susretu protiv Grčke najefikasniji je bio Dejan Majstorović sa 12 postignutih poena. Naši momci su ovu utakmicu rešili na dva i po minuta pre isteka vremena košem za dva poena Dušana Domovića Buluta.
„Bila je stvarno teška utakmica. Igrali smo protiv našeg starog rivala reprezentacije Grčke. Protiv njih smo prošle godine igrali tri puta. Dva puta smo ih dobili u kvalifikacijima za Evropsko prvenstvo, a onda su oni nas dobili u četvrtfinalu Evropskog prvenstva. Sad smo jako ušli u utakmicu, koncentrisano i agresivno, pogodili smo neke bitne šuteve i zasluženo smo pobedili. Naredni protivnik nam je Turska. Nismo sa njima igrali i ne poznajemo tu ekipu. Znam da su dosta visoki i verujem da će igrati uglavnom ispod koša. Mislim da našom agresivnom igrom i ako sve bude kako treba ne bi trebalo da bude problema,“ rekao je Dejan Majstorović po završetku meča sa Grcima.
Povezana vest:  MEDITERANSKE IGRE 2013, Čubrić:Nikad bliže medalji!