Na konferenciji za medije održanoj u McDonald’s restoranu Bezistan na Terazijama, najavljen je ovogodišnji “Olimpijski dan“. Pod sloganom „Trčimo zajedno“, “Olimpijski dan“ će se održati 10. juna sa početkom u 12 časova, na Trim stazi u beogradskom HAJD parku.

Ovaj događaj organizuje se u 206 zemalja sveta povodom obeležavanja rođendana Međunarodnog olimpijskog komiteta, a u našoj zemlji će biti proslavljen po 23. put. Olimpijski komitet Srbije organizuje „Olimpijski dan“, uz podršku kompanije McDonald’s, Top partnera MOK-a, koji je generalni sponzor ove manifestacije u celom svetu.

Podsticanje građana na fizičku aktivnost u prirodi, promovisanje porodičnih vrednosti, zdravog načina življenja i zaštite životne sredine, kao i popularizacija Olimpijskog pokreta i filozofije olimpijskog duha osnovni su ciljevi “Olimpijskog dana”.

Ove godine u ulozi promotera Olimpijskog dana našao se Živko Gocić, momak koji je predvodio vaterpolo reprezentaciju Srbije do titule olimpijskog šampiona u Riju. On je iskoristio priliku da kaže da će on i njegova porodica biti u Hajd parku u subotu i pozovao građane da dođu u što većem broju.

Povezana vest:  Rukometaši sutra protiv Hrvata, na teren izlazi i Đoković

„Zadovoljstvo nam je da smo i ove godine 14. put zvanični sponzor Olimpijskog dana u Srbiji. Razlog zašto podržavamo Olimpijski dan zajedno sa Olimpijskim komitetom Srbije je što delimo iste vrednosti, kao što su zdrav način života, zaštita životne sredine, fer plej i jednakost. Cilj Olimpijskog dana je građenje i očuvanje porodičnih vrednosti i promovisanje porodice kao stuba svakog društva. Drago nam je da ćemo biti deo ovog velikog praznika sporta i da ćemo zajedno nastaviti da širimo sportski i olimpijski duh.“ izjavila je Desanka Landauer, direktorka marketinga u kompaniji McDonald’s Srbija.

Povezana vest:  Ruski astronauti odneće olimpijsku baklju u svemir

Bogdan Obradović, potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije, zahvalio se McDonaldsu na podršci u organizaciji Olimpijskog dana i pozvao sve zainteresovane da se priključe proslavi rođendana Međunarodnog olimpijskog komiteta u Hajd parku u subotu: “Olimpijski dan je sjajna prilika da se podsetimo koliko je lepo provesti vreme u prirodi, u društvu porodice i prijatelja, posebno uz bavljenje fizičkom aktivnošću. Nadam se da će građani doći u velikom broju, a siguran sam da će se sjajno provesti.”       

Na Košutnjaku će biti organizovane trke za decu do 4, 8 i 12 godina, trka za osobe sa invaliditetom, trka zadovoljstva na 3600 metara, kao i porodična i štafetna trka. U štafetnoj trci učestvovaće štafeta Olimpijskog komiteta Srbije i kompanije članice sponzorskog pula Olimpijskog komiteta Srbije.

Povezana vest:  24. OLIMPIJSKE IGRE 1988, Ni Igre u Seulu nisu prošle bez bojkota i skandala

Ove godine na Olimpijskom danu biće promovisana, i mobilna aplikacija za vežbanje, Olimpijskog komiteta Srbije TreniGo. Damir Štajner, izvršni direktor Olimpijskog komiteta Srbije rekao je da će učesnici Olimpijskog dana u sklopu promocije TreninGa biti u prilici da u Hajd parku vežbaju sa olimpijcima Srbije Živkom Gocićem, Čabom Silađijem i Nikolinom Moldovan.

Kao i prethodnih godina kompanija McDonald’s će za sve učesnike obezbediti majice Olimpijskog dana, a za najmlađe i vaučere za osveženje u njihovim objektima.

Predstavnici sponzorskog pula OKS, kompanije „Coca Cola“ i “Zlatiborac” pripremiće po dva paketa svojih proizvoda za dve najbrojnije porodice koje će učestvovati u porodičnoj trci, dok će kompanija McDonald’s najbržu porodicu nagraditi ručkom u svom restoranu.