Sanja Vukašinović osvojila kvotu za olimpijske igre i 4. mesto u trostavu na EI u Minsku

///Sanja Vukašinović osvojila kvotu za olimpijske igre i 4. mesto u trostavu na EI u Minsku

Sanja Vukašinović osvojila kvotu za olimpijske igre i 4. mesto u trostavu na EI u Minsku

Sanja Vukašinović osvojila je olimpijsku kvotu za Igre u Tokiju 2020 i 4. mesto u finalu discipline MK puška trostav na Evropskim igrama u Minsku.

Zlatnu medalju osvojila je Ruskinja Zikova Julija, srebro Čehinja Nikola Mazurova, a bronzu još jedna Ruskinja Koroševa Polina. Kako su sve tri osvajačice medalja prethodno osvojile i kvote za Olimpijske igre u Tokiju, jedna koja se delila na Evropskim igrama u Minsku otišla je u ruke Sanje Vukašinović. Druga reprezentativka Srbije u ovoj disciplini Andrea Arsović bila je 25. u kvalifikacijama.

Povezana vest:  Pariz predstavio svoju kandidaturu za domaćina OI 2024.

“Od početka godine se trudim da dođem do kvote i bila sam blizu u par navrata, ali sada su se konačno sve kockice složile i jako sam srećna, naravno. Svakako mi je žao što nisam uspela da osvojim medalju, ali odradila sam odličan posao i uzela kvotu za Tokijo, to je sada najvažnije,” rekla je Sanja nakon finala u discipline MK puška trostav.

Povezana vest:  Predsednik OKS Primio Prestolonaslednika Aleksandra, princezu Katarinu i princa Filipa

Sanjina kvota za Tokijo je četvrta za strelce Srbije, a prethodne tri osvojili su Zorana Arunović, Damir Mikec i Milutin Stefanović.

By | 2019-06-27T13:39:40+00:00 jun 27th, 2019|Olimpizam|0 Comments

Leave A Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.