USA_WORLD_TeamTIM SVETA, ŠANSA ZA JUNIORE SRBIJE

 

Po prvi put će igrači juniorske selekcije reprezentacije Srbije imati priliku da uđu u Tim Sveta, koji će odigrati utakmicu sa juniorima Sjedinjenih Americkih Država, februara 2011. godine, u Oustinu, Teksas, SAD. Savez američkog fudbala Srbije je dobio poziv od Svetske federacije američkog fudbala – IFAF i organizacije USA Football da nominuje juniore reprezentacije Srbije za utakmicu  Team USA vs The World Team.

Džek Rid, direktor međunarodnih programa USA Football-a, ujedno i direktor razvojnih programa IFAF-a ovim povodom kaže:

-Svetski tim koji organizuje IFAF je sjajna prilika za najbolje mlade igrače širom sveta koji imaju 19 godina, ili su mlađi, da se takmiče na međunarodnom nivou protiv Juniorske reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država. Igrači iz celog sveta će dobiti priliku da pokažu svoj talenat protiv aktuelnog Svetskog prvaka, juniorske reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, na utakmici koju će uživo prenostiti nacionalna televizija i koja će moći da se gleda širom sveta. Nadam se da ćemo uspeti da pronađemo i talentovane igrače iz Srbije koji će biti na tom nivou da mogu ući u selekciju Tima Sveta. U nastojanju da pronađemo te talente skaut IFAF-a će posmatrati sve igrače na predstojećem kvalifikacionom turniru za Evropsko juniorsko prvenstvo koji će se igrati u Srbiji i nadam se pronaći i pozvati najbolje igrače u Tim Sveta.

Povezana vest:  VAZDUHOPLOVSTVO, FAI predstavlja nove sportske discipline na Svetskim igrama 2013.

Srđan Ćosić, koordinator juniorskih programa SAFS-a dodaje:

-Već više od pola godine sam bio u dogovorima sa gospodinom Ridom koji je jedan od rukovodioca USA vs. World Team Junior Game Event-a i mogu reći da je naša inicijativa da se juniori iz Srbije uključe u ovaj događaj još na početku bila veoma dobro prihvaćena sa njegove strane. Gospodin Rid je veoma upućen u razvoj američkog fudbala u Srbiji i regionu i ovaj poziv koji smo dobili je dokaz da se ceni napredak i trud naših mladih sportista.

Povezana vest:  BEJZBOL, Zajčki odneli pehar u Ljubljanu

Pored mladih igrača, postoje šanse da neko i od srpskih trenera bude pozvan u štab juniorskog Tima Sveta. A, već 20. avgusta u Kragujevcu se očekuje dolazak skauta IFAF-a gospodina Nikolas Karlsona, koji je inače i IFAF World Team Strength & Conditioning Coach. Skaut IFAF-a će prisustvovati svim utakmicama juniorske reprezentacije Srbije na kvalifikacijama za Evropsko Juniorsko Prvenstvo 2011.godine. Pored mladih reprezentativaca Srbije, gospodin Karlson će tom prilikom posmatrati i juniore Velike Britanije, Češke i Holandije.

Povezana vest:  NHL, sreda 27. januar