rugby-ballAMERIČKI FUDBAL
Pančevo bolje od Vrbasa, Čačak deklasirao Mladenovac
Posle uspešno završenih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, juniori su se vratili u matične klubove i nastavili sa pripremama za treću po redu Juniorsku ligu Srbije. Liga startuje 11. septembra i poslednja provera pred početak svakako su prijateljske utakmice. Da bi se sto bolje pripremili, ekipe Čačka i Pančeva su minulog vikenda odigrali prijateljske utakmice sa klubovima iz SAAF-a. Čačak je igrao na domaćem terenu protiv ekipe Mladenovca, a Pančevo je bilo gost Vrbasu. Obe provere su prošle odlicno jer je Čačak slavio rezultatom 56-6, a Pančevo 13-6.
Utakmicu je otvorio sjajnim trčanjem M. Slavković za 3 jarda, pretvaranje za 2 Ćojbašić. Već u sledećem napadu sjajnim pasom od 22 jarda D. Ilić nalazi slobodnog Čkonjevića za novi TD, pretvaranje za 2 D.Ilić. Mladevovac se vratio u igru pasom od 30 jardi i smanjio rezultat na 16:6. Ali od tog trenutka Čačak preuzima inicijativu i ne dozvoljava protivniku da se približi end zoni. Do poluvremena vidjena su jos tri tačdauna, trčanje Ćojbasića za 3 yarde, hvatanje Čkonjević za 23 yarde, pretvaranje za 2 U. Kolaković, trčanje Slavković za 17 yardi, pretvaranje za dva M. Milošević, kao i jedan safety. U drugom poluvremenu sansu su dobili svi igrači, pa su tako vidjena jos dva tačdauna, hvatanje za 15 jardi P. Paunović, pretvaranje za dva N. Radović, i trčanje za 22 jarda Ćojbašić, pretvaranje za dva M.Milošević, za konačnih 56-6.
„Veoma sam zadovoljan pokazanom igrom naših juniora kao i radom trenera i pristupom igri. Deca su naša budućnost i sve napore treba da uložimo da u budućnosti imamo sto više juniora i što kvalitetniju juniorsku ligu. Kao i uvek ima mesta napretku, i radićemo na tome da sto spremniji uđemo u prvu ligašku utakmicu“, istakao je Marko Nikolić predsednik Čačana.
Pančevo bolje od Vrbasa
Vrbas Hunters – Pančevo Panthers 6:13
U Vrbasu odigran prijateljski meč između gostujućih Pantera i domaćih Huntersa koji su Panteri dobili rezultatom 13:6.
Ovo je bila generalna proba juniorske ekipe Pantera koju za dve nedelje očekuje nova sezona. U meču protiv godinu dana starijih „vršnjaka“ (juniri Vrbasa se spremaju za  takmičenje u kome igraju i dvadesetogodišnjaci) ekipa je izgledala sasvim spremno za zadatke koji predstoje.
Trener Bojan Kovačević koji treću godinu vodi juniorsku ekipu je pružio jednaku priliku svim igračima. Utisak je da su i oni „iskusni“, kao i oni kojima je ovo bio prvi meč u karijeri ispunili svoje zadatke. Naročito raduje vrlo efikasna igra startera. Napad Pantera je u momentima kada ga je predvodio Voja Milenković bio efikasan i delovao dosta dobro (prva i treća četvrtina) . Vredan pomena je drugi TD kada je Milenković izazvao oduševljenje svih prisutnih preskočivši protivničkog igrača u end zoni. Startni QB Pančevačkih juniora je na nedavno odigranim kvalifikacija za EP izabran za MVP turnira.
Pored Voje i njegovog napada od koga se sada očekuje ništa manje, igra odbrane na jučerašnjem meču je stvar koja naročito može da raduje Pančevce. Obzirom da je to deo tima u kome ima mnogo više novajlija, odbrana je bila solidna i jaka uz nekoliko osvojenih lopti. Igra specijalnog tima je takođe bila odlična. Istakao se mladi reprezentativac Stefan Dedić, dobrim kikovima i uspešnihm PAT, a naročito odličnim vraćanjem kika.
Povezana vest:  KROS KANTRI, Šveđanin Olson pobednik trke u Poljskoj