U Splitu traje veliko Međunarodno finale Sportskih igara mladih

///U Splitu traje veliko Međunarodno finale Sportskih igara mladih

U Splitu traje veliko Međunarodno finale Sportskih igara mladih

U Splitu je uspešno počelo Međunarodno finale Sportskih igara mladih za sezonu 2018.  Preko 1,000 učesnika iz Srbije, BiH i Hrvatske druže se i takmiče širom plaža i terena Splita. Utorak i sreda bili su rezervisani za posete plažama Žnanj, Trstenik i Bačvice, a četvrtak i petak su ostavljeni za takmičenja. Danas (četvrtak) igrali su se završni mečevi u sedam sportova (mali fudbal, stoni tens, tenis, graničar, rukomet, obojka, basket 3 na 3) a u petak na programu su atletika (trka na 60 metara), odbojka na pesku i šah.

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Gregor Šlirencauer pobednik ski skokova u Sočiju

Od čuvene dvorane Gripe, preko terena na Firulama i drugom terenima, dečaci i devojčice pre svega uživaju, a onda se i takmiče za medalje. Velika fešta sprema se za petak uveče, kada će na Rivi da se održi svečana ceremonija zatvaranja Igara. U planu je veliki vatromet, a kao centralni gosti najavljeni su proslavljeni fudbaler Partizana i Real Madrida Predrag Mijatović, poznati fudbalski treneri Slaven Bilić i Zlatko Dalić, nosilac olimpijske medalje u odbojci Željko Tanasković, nekadašnji profi šampion Evrope Nenad Borovčanin, savetnik ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Miloš Kovačević i mnogi drugi.

Povezana vest:  KUGLANJE, SP RICING, Nevenka Joković i Renata Vilov u četvrtfinalu Šampionata sveta u Ricingu

– Sve nas spaja drugarstvo. Igre su spojile region, predivno je videti ovoliko dečaka i devojčica iz tri države koje se graniče, kako se takmiče i uživaju na terenima i na plažama. Igre imaju veliku energiju i nastavljamo dalje da budemo još uspešniji – istakla je Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih Srbije.

By | 2018-08-23T19:38:41+00:00 avgust 23rd, 2018|Ostali sportovi|0 Comments

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.