Etihad ervejz, nacionalna avio-kompanije Ujedinjenih Arapskih Emirata i zvanični sponzor Nedelje mode u Londonu, objavila je nastavak aktivnosti u saradnji sa svetskom modnom industrijom kroz partnerstvo sa Britanskim modnim savetom (British Fashion Council) i urednikom magazina Rolakoster (Rollacoaster), Ričardom Mortimerom (Richard Mortimer) tokom Nedelje mode u Londonu.

Nakon uspešne saradnje sa Džimi Čuom tokom Nedelje mode u Njujorku, avio-kompanija je predstavila izložbu koju je postavio modni urednik Ričard Mortimer. Izložba „Putovanje kroz dizajn“ (Journey by Design) naglašava duboku vezu između mode i putovanja. Izložba prikazuje uticaj okruženja na modu po tumačenju afirmisanih fotografa kao što su Tom Kreg, Elen von Unvert, Norman Žan Roj i Andreas Larson. Izložba je postavljena u centru Nedelje mode u Londonu u ulici Bruer (Brewer Street) od 16. do 24. septembra 2016. godine.

Ričard Mortimer, modni urednik magazina Rolakoster (Rollacoaster), je izjavio: „Putovanja, bez obzira na daljinu, proširuju gledišta i obogaćuju dušu. U industriji u kojoj su ideje najznačajnija moneta, putovanja se stoga mogu smatrati najznačajnijim proizvodom. Za kreativne ljude znači više od pukog luksuza, već predstavlja potrebu. Etihad ervejz, lider u svetu luksuznih putovanja, prepoznaje značaj industrije kreativnosti, a njegova podrška i učešće u Nedelji mode u Londonu obezbeđuje da se naši najplodniji kreativni umovi i dalje razvijaju.“

Povezana vest:  Oboren rekord – izabran novi dizajn Grand kafa seta sa pristiglih skoro 250 hiljada glasova

Patrik Pirs, potpredsednik Etihad ervejza za sponzorstva, je izjavio: „Time što je prikazana u okviru Nedelje mode u Londonu, izložba „Putovanje kroz dizajn“ doprinosi tome da se London prepozna kao jedan od centara umetnosti i mode na svetu gde se najviše neguje različitost kultura, gde žive i rade najpoznatiji fotografi današnjice.“

„Nedelja mode u Londonu i Etihad ervejz predstavljaju idealan spoj brendova jer delimo osobine izuzetnosti, ambicioznosti i inovativnosti. Ove karakteristike su oličene u našoj renomiranoj usluzi i ponudi. Isto tako, dizajn i stil spadaju u sferu interesovanja mnogih naših gostiju“.

Dženiko Preston (Jenico Preston), komercijalni direktor Britanskog modnog saveta, je rekao: „Britanski modni savet sa zadovoljstvom želi dobrodošlicu Etihad ervejzu na Londonsku nedelju mode. Zahvaljujemo Etihad ervejzu na podršci Britanskom modnom savetu i modnoj industriji u celini, bilo da je u pitanju obezbeđivanje letova za medije, bajere ili modele koji prisustvuju Nedelji mode u Londonu, ili podrška britanskim dizajnerima da se povežu sa dobavljačima i distributerima širom sveta. Takođe se iskreno zahvaljujemo Ričardu Mortimeru koji je priredio izložbu „Putovanje kroz dizajn“, izložbu koja obeležava povezanost mode i putovanja.“

Povezana vest:  Specijalna edicija TAG Heuer satova u čast godišnjice pobede Portugala na EURO 2016

Ova saradnja je najavljena u aprilu 2016. godine zaključenjem sveobuhvatnog globalnog ugovora između avio-kompanije Etihad ervejz i kompanije WME | IMG o dugoročnoj saradnji sa modnom industrijom, kojim je uspostavljena veza avio-kompanije sa svetskim centrima mode. London je poslednja tačka u okviru ovog sponzorstva, koje obuhvata 17 nedelja mode širom sveta. Avio-kompanija je nedavno učestvovala na Lakme nedelji mode u Mumbaiju,  Nedelji mode u Njujorku i Milanskoj nedelji mode od 21. do 26. septembra 2016. godine.

Etihad ervejz obavlja šest letova dnevno do Velike Britanije, direktnim linijama do aerodroma Hitrou u Londonu, Mančestera i od nedavno do Edinburga, počev od juna 2015. godine. Aerodrom Hitrou u Londonu je jedna od najstarijih destinacija Etihada, do koga obavlja letove još od marta 2004. godine, svega pet meseci nakon početka rada avio-kompanije.

Od ukupne flote koju čine 10 aviona tipa erbas A380, tri obavljaju letove do Velike Britanije, a Velika Britanija je bila prva destinacija do koje je decembra 2014. godine doletela Etihad Rezidencija. Etihad ervejz i doživljaj putovanja u avionima erbas A380, u kojima se nalazi i Rezidencija, jedini trosobni apartman na komercijalnim letovima u svetu, su postali sinonimi za dizajn svetske klase, luksuz i inovaciju. Kabinsko osoblje na letu avionom erbas A380 čine batleri koji su prošli obuku Akademije Savoj i isključivo služe goste Etihad Rezidencije, visoko kvalifikovani šefovi kuhinje na letu u prvoj klasi, menadžeri za hranu i piće u biznis klasi i dadilje u ekonomskoj klasi koje su obučene na čuvenom Norland koledžu.

Povezana vest:  Banca Intesa nagrađuje korisnike Mastercard kreditnih kartica putovanjem u Diznilend Pariz

Avio-kompanija takođe može da se pohvali i premijum salonom na terminalu 4 na aerodromu Hitrou u Londonu, u čijem sastavu je restoran, igraonica za decu i Six Senses Spa i koji je otvoren u septembru 2009. godine. Etihad ervejz je takođe otvorio premijum salon na aerodromu u Mančesteru 2010. godine.

Pored Nedelje mode u Londonu, Etihad ervejz je glavni sponzor fudbalskog kluba Mančester Siti, i od nedavno je postao zvanični partner Saveza za kriket Engleske i Velsa, kao i festivala Ukus Londona (Taste of London).

Izveštaje Etihad ervejza sa Nedelje mode u Londonu možete pratiti na mrežama Facebook @etihad.airways i Instagram @EtihadAirways kao i preko hashtaga #RunwayToRunway.