Svako od nas ima svoju ustaljenu dnevnu rutinu nege. Ona zavisi pre svega od našeg stila života i obaveza, ali uvek uključuje negu lica, kose i kože. Iako obraćaju posebnu pažnju na negu lica i kose, žene često zaboravljaju jedno posebno područje: pazuh. I pored toga što u tom području redovno održavamo higijenu, uklanjamo malje i koristimo dezodorans, osetljivoj koži pazuha se najčešće ne posvećujemo u istoj meri kao i ostatku tela, iako je ona podjednako važna.

Tanka koža pazuha je veoma osetljiva i pravilna nega ovog područja može da predstavlja izazov. Ono što je stvarno potrebno ovoj regiji je pažljivo osmišljena rutina za negu koja će ponovo učiniti kožu glatkom i mekom, i sprečiti iritacije.

  1. Pravilno brijanje
Povezana vest:  NUXE BODY dezodorans - snaga minerala i prirodnog šećera

Pravilnom tehnikom brijanja uklanjaju se dlake, sprečava urastanje dlake i iritacije kože. Ne zaboravite da dlake u tom delu mogu da rastu u različitim pravcima, što znači da treba da ih brijete iz različitih uglova. Menjajte brijač na svakih par nedelja kako bi brijanje pazuha bilo prijatno. SAVET: Obrijte kožu dok ste pod tušem jer topla voda i para otvaraju pore, a krema za brijanje ili gel za tuširanje omekšavaju dlake ispod pazuha. Rezultat: manja iritacija i bolje obrijana osetljiva koža pazuha.

  1. Posle brijanja

Ženski pazuh je izuzetno osetljiva regija. Nanošenje dezodoransa ili kontakt kože sa grubim tkaninama neposredno nakon depilacije, mogu da iritiraju kožu pazuha i izazovu crvenilo ili bubuljice. Kako biste sprečili iritacije na koži, nanesite dezodorans tek deset minuta posle brijanja ili obrijte kožu pre spavanja i time omogućite koži da se oporavi tokom noći.

  1. Nedeljni piling
Povezana vest:  Etihad Airways sarađuje sa vodećim brendovima u oblasti mode i nege kože na razvoju ponude u prvoj klasi

Kao i na drugim delovima tela, i u predelu pazuha skupljaju se naslage i mrtve ćelije. Zato ovoj regiji treba posvetiti posebnu pažnju. Nežni piling jednom nedeljno uklanja nečistoće, sprečava urastanje dlaka i iritacije, i savršeno priprema kožu za svakodnevno brijanje. Piling nanesite lufa rukavicom, peškirićem ili rukom i isperite toplom vodom.

  1. Poseban tretman

Koža pazuha može vrlo brzo da se isuši. Zato treba da je hidrirate i negujete kao i druge delove tela. SAVET: Nanesite hidratantnu kremu na pazuh uveče i ostavite je da deluje preko noći kao tretman.

  1. Pravilan izbor dezodoransa
Povezana vest:  Heineken nas ohrabruje da i ovog leta živimo svoju muziku

Većina žena koristi specijalne proizvode za kosu, lice, telo, ali često zaboravi na pazuh. Kao i drugi delovi tela i ovoj osetljivoj regiji tela treba posvetiti odgovarajuću pažnju i negu. NIVEA Protect & Care je najnežniji NIVEA dezodorans. Pruža pouzdanu zaštitu od znojenja i neprijatnih mirisa, ali istovremeno neguje osetljivu kožu pazuha. Održava kožu suvom i mekom. NIVEA Protect & Care je optimalni izbor za negu kože pazuha i pouzdanu zaštitu.

Sprej 150ml, okvirna cena: 349 din

Roll-on 50 ml, okvirna cena: 349 din

Stik 40 ml, okvirna cena: 349 din