buba u uhu 22022016 31

„Buba u uhu“ 1650. put izvedena u Sava Centru

Predstava „Buba u uhu“ Žorža Fejdoa, u režiji Ljubiše Ristića, izvedena je večeras u velikoj dvorani Sava Centra pred skoro punim parterom.
Publika je gromoglasnim aplauzom pozdravila mladi glumački ansambl, predvođen odličnim Lazarom Jovanovim u ulogama Šandebiza i Poša.
Posebno oduševljenje izazvao je izlazak na scenu Vlaste Velisavljevića i Rade Đuričin, koji su u „Bubi“ igrali 44 godine, od premijernog izvođenja 7. juna 1971. godine.
„Buba u uhu“ predstavlja svojevrstan fenomen na srpskoj pozorišnoj sceni, kao komad koji više od četiri decenije igran sa velikim uspehom na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta.
Na desetine glumaca je prošlo kroz diplomsku predstavu Ljubiše Ristića, mnogi su tu i počeli svoje karijere, a neki su igrali sve vreme.
Nakon što je preminuo Nikola Simić, koji je 44 godine maestralno tummacio likove Šandebiza i Poša, vodvilj više nije na repertoaru JDP-a i od prošle godine u novoj postavi se igra u KPGT-u.
Nova-stara „Buba“, koja je večeras izvedena u Sava Centru i 1650. put zasmejala publiku, predstavlja „sećanje i poštovanje“ za sve iz prve podele kojih više nema: Bojana Stupicu i Marjana Lovrića koji su odgovorni i zaslužni što se „Buba“ rodila, Zoricu Šumadinac, Slobodana Đurića, Morisa Levog, Marka Todorovića, Branka Milenkovića, Vladislava Lalickog, Duška Čeklića i Nikolu Simića.

Povezana vest:  Ekipa filma "Dobra žena" ispraćena ovacijama!

PHOTO: Antonio Ahel/ATAImages