setnja_sa_dinosaurosimaPublika oduševljena spektaklom „Šetnja sa dinosaurusima“

 

Spektakularna predstava, „Šetnja sa dinosaurusima“, premijerno je izvedena večeras pred oko 10.000 posetilaca u Beogradskoj areni.

Publika je sa oduševljenjem reagovala kada je pred njima oživeo davno izumrli svet i kada se pred njima našlo 10 različitih vrsta dinosaurusa.

Najjači aplauz izazvala je najveći od praživotinja, Tiranosaurus reks (T-rex), koji je visok oko 12 i dugačak oko 18,5 metara

U zamračenoj Areni, sa očaravajućim svetlosnim i scenskim efektima prikazana je evolucija dinosaurusa, kroz klimatske i tektonske promene koje su se odigravale i koje su dovodile do istrebljenja mnogih vrsta.

Povezana vest:  Na Adi Ciganliji održana trka u donjem vešu na minus pet

Zvučni efekti su pratili urlike tih praistorijskih životinja, a svetlosni efekti su adekvatno dočaravali smenjivanje godišnjih doba.

Ova priča o dinosaurusima, zasnovana na nagrađivanoj televizijskoj seriji britanske medijske kuće Bi-Bi-Si, je edukativnog karakter jer je tokom predstave glumac Nikola Bulatović govorio o njihovom razvoju, životu i i drugim detaljima.

Uz gotovo filmski realizam „Šetnja sa dinosaurusima“ donela je gledaocima interaktivne scene između dinosaurusa.

setnja_sa_dinosaurosima_1Publika je mogla da vidi kako dinosaurusi mesožderi evoluiraju do stepena da hodaju na dve noge i kako se biljojedi brane od grabljivaca.

Povezana vest:  Predstavljena knjiga "Šangajska princeza" kineske književnice Danjan Čen

Pred publikom su se cepali kontinenti, suve pustinje nestajale pred bujnim zelenim prerijama, nastajali su snažni okeani iz vremena Jure, vulkani grmeli, a šume gorele u požarima.

Na kraju je ogromna kometa pogodila zemlju i izazvala uništenje dinosaurusa.

Ovaj šou, koji „oživljava“ dinosauruse u prirodnoj veličini u jednoj od najuzbudljivijih i najinovativnijih produkcija, nastao je u Australiji, gde je, nakon nekoliko godina planiranja, u januaru 2007. prvi put prikazan u „Acer“ areni u Sidneju.

Predstava je dobila 2007. nagradu za izvanredno postignuće u oblasti putujućih produkcija (Outstanding Aćievment in Touring Event), koja se dodeljuje za visok nivo u stvaralaštvu u obrazovnim, istorijskim i projektima zabave, kao i nagradu „Bilbord Turing“ za kreativni sadržaj (2008.) i nagradu koncertne industrije „Polstar“ za najkreativniju produkciju (2009.).

Povezana vest:  Smokić u Ušću okupio brojne mališane i poznate ličnosti

Zainteresovani će imati priliku da vide ovaj spektakl u još pet termina tokom vikenda, a predstave su zakazane za sutra u 11, 15 i 19 sati, a u nedelju su planirane dve, sa početkom u 11 i 15 sati.

Galeriju fotografija sa spektakla u Areni pogledajte OVDE!