Po već isprobanom receptu, Rails Girl Beograd pripremaju letnje izdanje, sada već šeste besplatne radionice web programiranja. Ako do sad niste imali priliku da čujete o čemu se radi, reč je o dvodnevnoj radionici za devojke i žene, koje ne moraju imati prethodnog iskustva sa programiranjem (dovoljno je da imaju osnovno znanje o korišćenju računara).

Kroz dvodnevni program uz mentorsku podršku upoznaju se sa osnovama web programiranja koristeći Ruby on Rails tehnologiju, koja se u poslednje vreme pokazala kao veoma tražena.

Ovo dakle nije kurs, ali je odlična prilika da se naprave prvi koraci, otkrije nešto novo, program koji podstiče na dalje samostalno učenje, i što je još važnije, nakon kojeg učesnice imaju napravljenu sopstvenu aplikaciju od koncepta do koda. Ceo proces učenja se sprovodi u malim grupama (do 5) učesnica koje imaju svog mentora ili mentorku.

Povezana vest:  Roditelji svojim ponašanjem na internetu daju loš primer deci

Za učešće na radionici je potrebno da učesnice ponesu svoj lapotop. Pošto je broj mesta ograničen, bitno je prijaviti se ovde. Kako ne postoje uslovi koji se tiču prethodnog iskustva i starosna granica, ono što se gleda prilikom formiranja finalne liste primljenih jeste motivacija za učešće u programu. Prijave će biti otvorene do 25. juna, nakon čega će svi biti obavešteni u vezi sa učešćem.

Povezana vest:  Mi TV Q1 75" je vrhunski QLED TV za živopisnu zabavu visokog kvaliteta

Tako da, ako 2. i 3. jula niste na nekoj prelepoj plaži ili odmoru iz snova, iskoristite priliku da zavirite u delić mogućnosti web programiranja i korišćenja Ruby programskog jezika. Radionica će biti održana u Startit centru (Savksa 5), koji nije plaža, ali u kojem će biti još prijatnije.

Na predstojećoj radionici će se u mentorskim ulogama naći i bivše učesnice, što je posebno važno za našu zajednicu koja stalno raste.

Povezana vest:  Ericsson završio preuzimanje dela kanadskog „Nortela“

Ako su odgovori na potencijalna pitanja izostali, potražite ih na sajtu ili FB strani RGB zajednice. Tu je i Twitter nalog gde možete pratiti aktivnosti i novosti.

Kako bi ovaj vid programa bio održiv i dostupan i narednim generacijama učesnica, poziv za mentore, mentorke ali i svaku drugu podršku u realizaciji radionice je uvek otvoren. S tim u vezi, ali i za sva druga pitanja možete pisati na [email protected]