Po već isprobanom receptu, Rails Girl Beograd pripremaju letnje izdanje, sada već šeste besplatne radionice web programiranja. Ako do sad niste imali priliku da čujete o čemu se radi, reč je o dvodnevnoj radionici za devojke i žene, koje ne moraju imati prethodnog iskustva sa programiranjem (dovoljno je da imaju osnovno znanje o korišćenju računara).

Kroz dvodnevni program uz mentorsku podršku upoznaju se sa osnovama web programiranja koristeći Ruby on Rails tehnologiju, koja se u poslednje vreme pokazala kao veoma tražena.

Ovo dakle nije kurs, ali je odlična prilika da se naprave prvi koraci, otkrije nešto novo, program koji podstiče na dalje samostalno učenje, i što je još važnije, nakon kojeg učesnice imaju napravljenu sopstvenu aplikaciju od koncepta do koda. Ceo proces učenja se sprovodi u malim grupama (do 5) učesnica koje imaju svog mentora ili mentorku.

Povezana vest:  Premijera LG Electronics Smart tehnologija za kućnu zabavu na ovogodišnjem CES-u

Za učešće na radionici je potrebno da učesnice ponesu svoj lapotop. Pošto je broj mesta ograničen, bitno je prijaviti se ovde. Kako ne postoje uslovi koji se tiču prethodnog iskustva i starosna granica, ono što se gleda prilikom formiranja finalne liste primljenih jeste motivacija za učešće u programu. Prijave će biti otvorene do 25. juna, nakon čega će svi biti obavešteni u vezi sa učešćem.

Povezana vest:  ZABORAVITE NA DVD, BLU-RAY JE STIGAO

Tako da, ako 2. i 3. jula niste na nekoj prelepoj plaži ili odmoru iz snova, iskoristite priliku da zavirite u delić mogućnosti web programiranja i korišćenja Ruby programskog jezika. Radionica će biti održana u Startit centru (Savksa 5), koji nije plaža, ali u kojem će biti još prijatnije.

Na predstojećoj radionici će se u mentorskim ulogama naći i bivše učesnice, što je posebno važno za našu zajednicu koja stalno raste.

Povezana vest:  VELIKI POPUST NA SVE TELEFONE U TELENORU U POSLEDNJOJ NEDELJI DECEMBRA

Ako su odgovori na potencijalna pitanja izostali, potražite ih na sajtu ili FB strani RGB zajednice. Tu je i Twitter nalog gde možete pratiti aktivnosti i novosti.

Kako bi ovaj vid programa bio održiv i dostupan i narednim generacijama učesnica, poziv za mentore, mentorke ali i svaku drugu podršku u realizaciji radionice je uvek otvoren. S tim u vezi, ali i za sva druga pitanja možete pisati na [email protected]