Raznobojni akvareli, živopisne ilustracije, slike od tekstila i neobične fotografije samo su deo jedinstvene postavke „EGallery V“ koja je otvorena u prostorijama agencije za integrisane komunikacije Executive Group u Knez Mihailovoj ulici. Ovaj umetnički projekat po peti put realizuju Executive Group u saradnji sa studijom Š.U.N.D. (Šta umetnost nudi društvu) sa ciljem da široj javnosti predstave mlade domaće vizuelne umetnike. Priliku da izlažu u ovom neočekivanom galerijskom prostoru ovoga puta ima 20 autora, izabranih na konkursu studija Š.U.N.D.

„Posebno nam je drago što je izložba „EGallery“ pronašla svoje mesto na kulturnoj sceni grada i što svako izdanje privlači sve više umetnika, ali i publike. To pokazuje da je javnost otvorena za drugačiji, kreativniji način predstavljanja umetničkih radova, kao i da u korporativnom svetu postoji mesto za umetnost“, izjavila je Milica Nikolić, menadžer studija Š.U.N.D..

Povezana vest:  Tadija Miletić uspešno režirao operu Madam Baterflaj u Sarajevu

U fokusu jubilarne pete postavke vizuelnih umetnika su akvareli, grafički dizajn i fotografija. Pripovedačka moć svetlosti predstavljena je u projektu „Radovi u (t)oku“ akademskog slikara i profesora likovne kulture Aleksandra Rapića, čiji foto zapisi na minimalistički način prikazuju intimni svet uspomena zaustavljenih u vremenu. Akademska slikarka Danica Veselinović serijom akvarela „Nered – inspirativni sklad“ unosi novu perspektivu u osećanje nemira i pokazuje neophodnost estetskog proživljavanja stresne svakodnevice. Osećanjem nemira bavi se i umetnica i arhitekta Ana Momčilović koja je živopisnim ilustracijama pastelnih boja zabeležila trenutke inspiracije. Poseban gost izložbe je Paul Ruiz Neira iz Perua, čiji su se akvareli našli u dvadeset najboljih na 4. Međunarodnom bijenalu akvarela održanom u Beogradu.

Povezana vest:  Fantastična akcija za fanove Laša Keplera

„Radujemo se svakoj novoj izložbi „EGallery“, naročito u periodu pre postavljanja novih radova. Pronalazimo veliku inspiraciju u radu ovih umetnika i predstavlja nam izuzetno zadovoljstvo što možemo da ih podržimo u znak zahvalnosti što oplemenjuju naš radni prostor“, naglasio je na otvaranju izložbe Darko Matijašević, generalni direktor Executive Group.

„EGallery V“ će biti deo prostorija agencije Executive Group narednih šest meseci, a izložba je otvorena za posete svakog petka od 15.00 do 17.00 časova, uz prethodnu najavu dolaska na e-mail [email protected]. Kancelarije agencije Executive Group su pet-friendly, pa posetioci mogu i da sa svojim četvoronožnim prijateljima uživaju u razgledanju radova.

Povezana vest:  Danas otvaranje pozorišnog festivala za decu „Pozorište Zvezdarište”