Romani Lagunine bestseler autorke Mirjane Bobić Mojsilović čitaocima su uteha i nada, nude im smeh i suze, ljubav i sreću. To je slučaj i sa novim romanom „Sazvežđe svitaca“, pričom o iskupljenju i ljudima koje može spasti jedino ljubav.

Životne priče šestoro junaka ovog romana ispreplešće se i zauvek promeniti za sedamdeset dva sudbonosna sata. Primorani da pogledaju životu u oči, moraće ili da ga prigrle ili da zauvek ostanu osujećeni u svojim težnjama.

„Sazvežđe svitaca“ je zbirka melanholije, nade i burnih osećanja, koja će vas zagrliti čvrsto i neće vas puštati dok vam ne izmami suzu, nostalgiju, tugu, širok osmeh i uzdah olakšanja.

Povezana vest:  Grad Novi Sad zvanično predao prijavu Evropskoj komisiji za nagradu „Melina Merkuri“

Mirjana Bobić Mojsilović nikada ranije nije pisala ovako bogatim potezima pera. „Nikada mi nije bilo teže nego dok sam pisala ‘Sazvežđe svitaca’. Nikada duže nisam pisala roman, skoro četiri godine. Nikada se više nisam borila sa sopstvenim junacima, i sa sopstvenim slabostima. Moji junaci se nikada više nisu borili za svoje sudbine, i nikada se više nisu opirali mojim prvobitnim idejama, nikada mi nijedna priča nije tako neumoljivo dahtala za vrat kao ova, o ljudima koji su, isto kao i ja i isto kao i većina ljudi danas, zarobljenici vlastitih samoća, raspolućeni između slike o sebi i onog što u stvari jesu. Ovo je priča o izgubljenom i nađenom, o zauvek propuštenom i onom što i dalje može da se dosegne, o običnim malim životima koji svetlucaju kao svici, samo kad je mrak gust kao mast.“

Povezana vest:  Festival harmonike u Beču od 24. februara do 25. marta

Mirjana Bobić Mojsilović je spisateljica i slikarka. Objavila je romane „Dnevnik srpske domaćice“, „Tvoj anđeo čuvar“, „Happy End“, „Majke mi, bajka“, „Ono sve što znaš o meni“, „Tvoj sam“, „Srce moje“, „Glad“, „Gospodin pogrešni“… Dvanaest njenih naslova objavljeno je u Francuskoj, Italiji, Češkoj, Hrvatskoj, Sloveniji i Makedoniji. Autorka je nekoliko samostalnih izložbi slika. Bila je jedan od prvih autora – samostalnih izdavača u Beogradu. Nekoliko puta je dobila nagradu „Zlatni bestseler“ i dobitnica je „Zlatne značke“ Kulturno-prosvetne zajednice Srbije.

Povezana vest:  Izložba stripa Berina Tuzlića u galeriji Štab

Roman „Sazvežđe svitaca“ možete pronaći od petka 21. aprila u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.

Foto: Laguna