Eurosong_GermanyEUROSONG 2011

 

Rab, Rakers i Engelke voditelji Eurosonga 2011.

 

NDR je tokom prethodne edelje objavila da će voditelji 56. po redu Eurosonga biti Stefan Konrad Raab, Anke Engelke i Judith Rakers.

Tako je još jedna “nedoumica” što se 56. Eurosonga tiče, rešena. Nemci odlučuju da nastaviti tradiciju i uraditi isto što i Norvežani – za voditelje biraju trio.

Stefan Konrad Raab nemački je TV voditelj, pevač, komičar i producent, jedna od najvećih televizijskih zvezda u Nemačkoj. Raab je popularnost stekao kao voditelj humoristične emisije Vivasion 1993. godine, a od 1999. godine radi kao voditelj kasnonoćne humoristične emisije TV total. Osim što vodi emisije, Raab je poznat i kao tvorac brojnih emisija, među koje spadaju i Schlag den Raab i Bundesvision Song Contest.

Povezana vest:  Exitovo veče na čuvenom Amsterdam Dance Eventu, u jednom od najuzbudljivijih klubova na svetu!

Napisao je muziku za pesmu predstavnicu Nemačke na Eurosongu 1998., predstavljao je Nemačku 2000. s pesmom “Wadde Hadde Dudde Da?”, organizovao je kasting i show putem kojeg je Nemačka birala predstavnika za Eurosong 2004., napisao pesmu Maximilian Mutzkeu, pobedniku tog kastinga, koji u Istanbulu osvaja 8. mesto.

Anke Engelke je nemačka komičarka i glumica. Rođena je u Montrealu, Kanadi. Govori engleski, nemački i francuski jezik. Od 1979. do 1986. godine radila je televizijske emisije za decu. Bila je voditeljka showa “Moment mal“, emitiran na RTL-u. SWF3 ju je 1986. doveo kao urednicu, da bi kasnije dobila posao voditelja vesti na tom radiju koji je obavljala do 1998. godine. Zanimljivo je da je pozajmila svoj glas za Marge Simpson u planetarno popularnim The Simpsons.

Povezana vest:  Marko Louis predstavlja novi spot za pesmu CVEĆE CAFNALO koji ujedno najavljuje koncerte

Judith Rakers je nemačka novinarka i TV voditeljka. Radila je kao voditelj na NRW radiju. Od 2005. godine vodi vesti na NDR-u.