liener_hrnjak_coverViša sila novi album Leinera i Hrnjaka u prodaji

 

 

Novi album Borisa Leinera i Miše Hrnjka “Viša sila” nalazi se u prodaji u Jugotonovim prodavnicama u Beogradu I Subotici.

Ovo je njihova prva zajednička saradnja nakon punih 28 godina i to od snimanja kultnog Azrinog albuma Filigranski pločnici. Po mnogima najbolji hrvatski bubnjar Boris Leiner, i nakon Azre ostaje da se bavi muzikom svirajući u grupama Naturalna mistika, Vještice, Haustor i Šo!Mazgoon.

Povezana vest:  Koncert Flamingosa 3. maja u Pozorištu na Terazijama

Za razliku od Leinera, Mišo Hrnjak, bas gitarista Azre, nakon izlaska iz grupe Azra 1983. godine I putovanja po Evropi, skrasio se u Mađarskoj gde se nije aktivno bavio muzikom, ali je upravo on inicirao njihovu ponovnu saradnju. Ljubav prema muzici a pre svega obostrano razumevanje dvojice prijatelja rezultiralo je ovim albumom koga su nazvali prema jednoj od pesama koja se nalazi na albumu.

Povezana vest:  Iscrpljena Bijonse prekinula turneju

 

Osim nekoliko tradicionalnih međimurskih pesama ”Došla sam vam japa dimo”,  “Dorica”, “Lepe naše senokoš” kao I spomenute “Ftiček veli” , autori ostalih pesama na albumu su Arsen Dedić, Srđan Sacher, Mišo Hrnjak, Janko i Jurij Novoselić, Žan Jakopač i Srđan Gulić. Upravo je on autor prvog singla “Vrela” na kome se priključio i njihov dugogodišnji saradnik Darko Rundek u ulozi back vokala. Za ovaj singl snimljen je i video spot u režiji višestruko nagrađivanog Radislava Jovanova Gonza u kome je glavnu ulogu sjajno odglumila glumica Marija Tadić.

Povezana vest:  Madona planira svetsku turneju