EUROVISION_2011_HEART_EURO_MARQUE_AND_STRAPLINE_DARK

EUROSONG 2011

Drugo polufinale Evrosonga

U Esprit areni, u Diseldorfu, večeras će biti održano drugo polufinale 56. takmičenja za Pesmu Evrovizije na kome će između 19 kompozicija biti izabrano 10 finalista.

Za plasman u finale, 14. maja, nadmetaće se predstavnici BiH, Austrije, Holandije, Belgije, Slovačke, Ukrajine, Moldavije, Švedske, Kipra, Bugarske, Makedonije, Izraela, Slovenije, Rumunije, Estonije, Belorusije, Letonije, Danske i Irske.

Povezana vest:  Bad Copy novim singlom osvojili region

Deset finalista izabraće ravnopravno publika i žiri, a zanimljivo je da glasanje gledalaca ove godine počinje pre nastupa prvog takmičara.

Pravo glasa večeras će imati samo gledaoci i žiri iz zemalja učesnika drugog polufinala, kao i iz zemalja „velike petorke“ Francuske, Italije i Nemačke.

Domaćini večeri biće Anke Engelke, Judit Rakers i Štefan Rab.

Predstavnica Srbije Nina Radojičić već se plasirala u finale sa pesmom Kristine Kovač „Čaroban“.

Povezana vest:  Jutarnje rejv žurke - trend u svetu

Ovogodišnje takmičenje se održava u Esprit areni, što je zapravo stadion fudbalskog kluba „Fortuna“, čiji je kapacitet za potrebe Evrosonga smanjen na 24.000 ljudi.

Dizajn scene inspirisan je prošlogodišnjom pobedničkom pesmom „Satelit“ koju je izvela Lena Majer, a binom dominaraju LED ekrani velike površine.

Finalno veče 56. Evrosonga održaće se 14. maja, kada će između 25 kompozicija biti izabran pobednik najvećeg evropskog muzičkog takmičenja.

Povezana vest:  Egzit festival: Mladić nastradao van prostora festivala