World music samit 2013 banerČetvrti World Music samit u Domu omladine 16. oktobra

Četvrti World music samit, koji organizuje „World Music asocijacija Srbije“, biće održan u Domu omladine Beograda, u sali „Amerikana“, u sredu, 16. oktobra 2013. godine.
Samit počinje u 13 časova jednočasovnom radionicom na temu „World music as a tool in removing borders“ koja je proizvod saradnje dve partnerske organizacije: „Tutti Srbija“ i „World Music asocijacije Srbije“. Radionica je otvorena za sve zainteresovane, ulaz je slobodan.
Radionica ima za cilj da motiviše mlade ljude, muzičare ali i one koji se bave organizacijom, da učestvuju i organizuju međunarodne susrete.
Jovan Pavlović (NOR/SRB) će govoriti o značaju i rezultatima susreta muzičara iz različitih zemalja sveta, o Svetskoj muzici kao fenomenu sa osvrtom na aktuelnu world music scenu, kao i o svojim iskustvima u radu na seminarima Svetske muzike u Norveškoj, Palestini i Jugoistočnoj Evropi.
Program Samita se nastavlja od 18 časova promocijama i koncertima.
„World Music asocijacija Srbije“ će promovisati četiri audio izdanja a zatim će u koncertnom delu Samita nastupiti sastavi „Lepi Jova“, „Moraitika“, Vladimira Nikić Trio i Svetlana Spajić.
Na Samitu će po prvi put biti dodeljena nagrada „Vojin Mališa Draškoci“.
Posle koncertnog dela nastupiće DJ Gatasew Tadesse.
Ulaz na sve programe Samita je slobodan.
Srpski world music samit pokrenut je 2010. godine sa ciljem da okuplja muzičke umetnike, muzikologe, etnomuzikologe, promotere, diskografe, novinare i sve ostale interesente za world music u Srbiji sa ciljem da se tokom ovog događaja razmenjuju mišljenja i iskustva i donosi strategija za razvoj ovdašnje world music scene. Tokom Samita, „World Music asocijacija Srbije“ izveštava o svojim aktivnostima i realizovanim projektima i najavljuje buduće projekte, predstavlja aktuelne brojeve magazina „Etnoumlje“, izdanja WMAS Records-a, organizuje prigodne koncerte i dodeljuje nagradu/statuetu „Vojin Mališa Draškoci“.

Povezana vest:  Jack Daniel’s Backstage Experience na EXIT-u!