avala_najava_nove_semeNova koncepcija Avale kreće od 1. maja

 

Nedavno imenovani glavni i odgovorni urednik televizije Avala Robert Nemeček najavio je danas da će od 1. maja njegova kuća krenuti sa novom programskom koncepcijom.

Na konferenciji za novinare, povodom Avaline nove koncepcije, bilo je najavljeno prisustvo i vlasnika televizije Pink Željka Mitrovića, ali je on izostao, jer je prema Nemečekovim rečima bio „sprečen zbog potpuno drugih stvari“.

-Osnova ideja zašto bi se (Mitrović) ovde pojavio bila je kako bi nas dvojica rekapitulirali priče da li smo u dobrim odnosima i koji je odnos Pinka i Avale – rekao je Nemeček, nekadašnji urednik filmskog i serijskog programa televizija Politika, Pink, Radio-televizije Srbije (RTS) i B92, koji je doskora bio na čelu projekta „Nacionalna mreža“.

U nastavku konferencije Nemeček se uzgred nekoliko puta doticao odnosa Avale i Pinka, a na kraju svog izlaganja rekao je da neće odgovarati na pitanja novinara, koji su upućeni da se za sve dodatne informacije obrate pres službi televizije Avala.

Povezana vest:  Premijera serije “Točak: Igre preživljavanja” na Discovery kanalu

Između ostalog, Nemeček je rekao da je upravni odbor Avale ovlastio Mitrovića kao specijalnog savetnika operativnog menadžmenta, koji je trebao da nađe rešenje za Avalu kao medijsku kuću koja je nekoliko godina provela u tranziciji i pokušavala da opstane na tržištu.

-Kontaktirao je mene i posle šest godina smo se ponovo našli…Moj osnovni uslov, koji se nikad nije dovodio u pitanje, je da imam sve ingerencije na Avali, da ne postoje nikakvi uticaji sa strane na uređivačku politiku, već stopostotna nezavisnost – istakao je Nemeček.

Kako je naveo, „Avala i Pink programski apsolutno nemaju ništa zajedničko“.

Prema njegovim rečima, Avala „nema nameru da bilo kome otima gledaoce, već da prikupi gledaoce koji nemaju šta da gledaju na televiziji, a taj broj je trenutno alarmantan“.

Povezana vest:  Osma i možda poslednja sezona Očajnih domaćica

Nemeček je rekao da je „jedan do argumenata što Avala nema nikakve veze sa Pinkom“, to što će njen koncept biti baziran na pop i rok muzici, i što će raditi na afirmaciji domaće rok scene.

-Televizija Pink u kojoj sam proveo 10 godina je bila koncipirana kao dve televizije u jednoj. Jednu polovinu su držali Željko i Milica Mitrović, koja je bila 100 posto populistička, a drugu ja, i nju su gledali oni koji su najviše napadali Pink zbog prvog segmenta – naveo je Nemeček.

Kako je naglasio, -Avala preuzima drugi koncept nečega što je nekad bilo na Pinku, a sada ne postoji ni na jednoj drugoj televiziji kod nas.

Avala je otkupila pravo na emitovanje brojnih inostranih filmova i 38 serija, poput „Simpsonova“, „Kalifornikacije“, „24“ ili „Doktora Hausa“, a Nemeček je najavio da će za početak emitovati 16 naslova, dok će ostalo ostaviti za jesen kad prođe sezona sportskih dešavanja.

Povezana vest:  Better call Saul - serija sa najvećom gledanošću premijere u istoriji kablovske televizije u SAD, uskoro stiže u Srbiju

-Program koji sam nabavio bio je godinama slobodan, jer niko nije hteo da ga uzme. Kad sam uzeo ono što niko nije hteo, svi su se uzbudili. Avala se neće upuštati u trku sa drugim televizijama, neće otimati voditelje i formate i pokušavati da pravi domaće serije, da konkuriše Pinku i RTS-u. To nije naša stvar – rekao je Nemeček.

Prema njegovim rečima, Avala je i do njegovog dolaska imala neke vrlo kvalitetne i gledane segmente, poput zabavne emisije „Milica na kvadrat“, koji će ostati na programu, a televizija neće promeniti ni vizuelni imidž, jer Nemeček smatra da njegova televizija već ima „kvalitetnu sliku i dizajn“.