becki bal

Počinju bečki balovi

U glavnom gradu Austrije svake godine se održi više od 450 balova – od tradicionalnih gospodskih do elegantnih letnjih balova.

Sezona balova u carskom gradu tradicionalno počinje 11. novembra kada se slavi i početak karnevala. Prvi u nizu je „Bal Crvenog krsta“ (www.wienerrotkreuzbal.at), koji je humanitarnog karaktera i održava se u Bečkoj gradskoj kući 20. novembra. U novogodišnjoj noći se u Hofburgu organizuje „Novogodišnji bal“ (www.hofburgsilvesterball.com) u nekadašnjem centru carskih zbivanja i tom prilikom je u ponudi umetnički program, gala-večera i vatromet.

Povezana vest:  Praznik u pravom smislu te reči: Uskrs u Aquaworld Resortu

U novoj godini se sezona balova zahuktava: „Bal bečkih poslastičara“ (www.zuckerbaeckerball.com) održava se 14. januara 2016. godine u dvorcu Hofburg, a zatim i „Cvetni bal“ (www.wien.gv.at) 15. januara u Gradskoj kući koja će se pretvoriti u pravu cvetnu oazu.

Bečka filharmonija poziva na svoj bal 21. januara 2016. godine (www.wienerphilharmoniker.at). Pored toga održaće se i „Bečki bal nauke“ (www.wissenschaftsball.at) 30. januara u Gradskoj kući, a istog dana i „Dugin bal“ (www.regenbogenball.at) u Park-hotelu Šenbrun na kojem će plesati pripadnici LGBT populacije.

Povezana vest:  Amstel Fashion Week otvorila revija posvećena fudbalu

Već tradicionalni „Operski bal“ (www.wiener-staatsoper.at) održaće se 4. februara naredne godine u zgradi Bečke državne opere, a Hor bečkih dečaka poziva svoje ljubitelje na svoj bal 16. januara 2016. godine.

„Svetosavski bal“ (www.svetosavskibal.wien) biće organizovan u Park-hotelu Šenbrun 22. januara 2016. godine, a karte za ovu manifestaciju su dostupne od 10. novembra.

Na internet-stranicama balova svi zainteresovani mogu naći informacije o cenama i načinu kupovine karata za željeni bal.

Povezana vest:  U okviru akcije "Pregled za sve" dermoskopi stigli i u Niš

Za sve balove obavezna je večernja garderoba, po mogućnosti dame u dugim haljinama a gospoda u frakovima.

PHOTO: Vienna Press/ Andreas Tischler