Astra GTC

Opel na IAA: Kvartet svetskih premijera

Četiri svetske premijere će biti u centru pažnje na Opelovom štandu na 64. Međunarodnom sajmu automobila u Frankfurtu (15. – 25. septembar). Po prvi put, Opel će predstaviti novi Astra GTC kompaktni kupe, novog gospodara raznovrsnosti Zafiru Tourer i sledeću generaciju kompaktnog modela Combo na svom renoviranom D 09 štandu u Hali 8.

Vrhunac konferencije za štampu na Opelovom štandu, koja je zakazana za 13. septembar u 9:45h, je otkrivanje eksperimentalnog vozila koje istažuje novu interpretaciju mobilnosti. Pored toga, serijski Ampera model, prvo električno vozilo u Evropi pogodno za svakodnevnu upotrebu, će biti predstavljeno pre nego što se nađe u salonima. Opel takođe demonstrira da i konvencionalni pogonski sistemi još uvek imaju potencijala za uštedu goriva a da to ne bude nauštrb zabave pri vožnji sa proširenom ponudom ecoFLEX modela. Sedam noviteta Opel ecoFLEX linije će biti predstavljeno u Frankfurtu.

Povezana vest:  Nova Opel Astra GTC postaće stvarna 7. juna 2011.godine

Astra GTC, Zafira Tourer i Combo po prvi put u centru pažnje

Neverovatan dizajn novog modela Astra GTC obećava upečatljivu dinamiku vožnje. Zahvaljujući njenom ekskluzivnom prednjem vešanju visokih performansi (HiPerStrut), Opelov elegantni kompaktni kupe donosi vrhunsku preciznost u vožnji.  Na lansiranju ovog modela biće ponuđena linija benzinskih i dizel motora sa izlaznom snagom između 88 kW/120 ks i 132 kW/180 ks.

Nova Zafira Tourer definiše nove standarde za raznovrsnost i atmosferu u unutrašnjosti kabine, sa kompletno redizajniranim Flex7 konceptom sedenja. „Salon na točkovima“ prenosi vrednosti i prvoklasan kvalitet, inovativne tehnologije i skulpturalan, dinamičan dizajn Insignije u segment monokeb modela.

Novi Combo je raznovrsan automobil za posao, porodicu i odmor. Dolazi sa ponudom od šest motora: četiri dizel motora, jedan benzinac i KPG (komprimovani prirodan gas) jedinica. Sledeća generacija kompaktnog Combo modela je dostupna sa pet ili sedam sedišta, dva međuosovinska rastojanja i sa ispoliranom karoserijom ili bez prozora sa strane (panel van).

Povezana vest:  Nova Opel Insignia: dizel i benzinac sa najboljom ekonomičnošću u klasi

Električno vozilo Ampera se približava lansiranju na tržište

Ampera je prvo električno vozilo nekog evropskog proizvođača koje omogućava da idete bilo gde i bilo kada, a biće u ponudi u prodajnim salonima do kraja godine. U savršenom je skladu sa ovogodišnjim sloganom IAA sajma – „Zukunft serienmäßig“, što se može prevesti kao „budućnost stiže kao standard“. Litijum-jonska baterija od 16 kWh napaja električnu pogonsku jedinicu od 111 kW/150 ks. U zavisnosti od tehnike vožnje, terena i temperature, ovaj automobil omogućava između 40 i 80 km čisto električnog rada uz nultu emisiju štetnih gasova – što je apsolutno dovoljno za većinu svakodnevnih potreba vozača u Evropi. Zahvaljujući produživaču dometa, moguće je putovanje od preko 500 km bez potrebe da stanete na pumpi.

Povezana vest:  Sofisticirani svakodnevni atleta: Nova Opel Corsa Turbo sa 150ks

Sedam novih ecoFLEX modela od Agile do Insignije

Opel u Frankfurtu predstavlja sedam novih ecoFLEX modela koji spadaju među najbolje u svojim klasama kada su u pitanju potrošnja goriva i emisija CO2: Agila 1.0 (benzin, 109 g/km CO2), Meriva 1.3 CDTI (109 g/km CO2), Astra 1.7 CDTI (99 g/km CO2), Insignia 1.4 Turbo (gasoline, 134 g/km CO2) i Insignia 2.0 CDTI (115 g/km CO2) – kao i ecoFLEX verzije noviteta Astra GTC i Zafira Tourer. Veliki broj od preko 60 ecoFLEX verzija koje su u međuvremenu ponuđene na tržištu sada imaju Start/Stop tehnologiju. Start/Stop sistem razvijen od strane Opela će biti ponuđen u 34 kombinacije vozila i motora do proleća 2012. godine.