U PRESTIŽNOM HOTELU „SPLENDID“ VEČERAS SE ODRŽAVA KIK BOKS SPEKTAKL

Ivan Strugar brani krunu

ivan_strugar_kikU elitnom hotelu u Bečićima u petak, 11. decembra održaće se „Splendid Gran pri“. Treće izdanje ovog kik boks spektakla biće u znaku Ivana Strugara koji će braniti titulu profesionalnog prvaka sveta u disciplini lou kik do 85,1kg.

Ivan neće samo braniti pojas, već će se ovim mečom i oprostiti od ove kategorije. Plan je da se od naredne godine takmiči u većoj težinskoj kategoriji. Sutra veče rival će mu biti Turčin Mehmet Ozur, bronzani sa Svetskog šampionata u Filahu.

Najbolji WAKO borac svih vremena najpre je trebalo da radi diuel protiv Slovaka Mihaela Hromika, ali finalista Svetskog šampionata iz Austrije se povredio.

– Sve se desilo iznenada. Pre desetak dana. Iz Slovačke je stiglo obaveštenje da se Hromik povredio i da neće moći da radi meč. Odmah smo kontaktirali Enia Falsonija, predsednik WAKO federacije koji je u rekordnom roku, jedva da je prošlo pola sata od poziva, javio da će mi novi protivnik biti Turčin Mehmet Ozur – bio je prvi komentar Ivana Strugara.

Promena rivala u poslednjem trenutku je uvek nezgodna. Koliko je ovo uticalo na pripreme za meč?

Povezana vest:  MEČ ZA POJAS PROFESIONALNOG PRVAKA SVETA, Anić i dalje vladar planete

– Nezgodno je što se sve desilo na samo par dana do meča.  Promena je uticala je na taktiku koju smo pripremali za slovačkog borca. Hromik je moje visine, klasičan je kontraš. Za njega smo pripremali određenu taktiku. Sada za Ozura moramo sve da menjamo. Imao sam prilike da gledam turskog takmičara u Filahu, ali sam pogledao i snimke nekoliko njegovih mečeva. Za razliku od Slovaka nije tip „školovanog“ borca. Nema stila, radi bez rezona. Svaki udarac zadaje svom snagom, ima takozvane „frljoke“ koje umeju da budu vrlo nezgodne. Nekoliko mečeva je završio tako što je rivale nokautirao udarcem iz okreta, uširom. Vrlo nezgodan borac iz razloga što nikad ne znaš šta može da uradi. A takve protivnike niko ne voli.

Da li postoji neki siguran recept za pobedu?

– Ništa nije sigurno, pobednika odlučuju i nijanse. Najvažnije je držim tempo. Borci koji rade tako brzo, svom snagom, kao što to radi Ozur, moraju i da budu veoma dobro fizički pripremljeni. Mnogo je velika potrošnja pri svakom udarcu. Na meni je da držim visok tempo i na taj način kontrolišem borbu. Svaki borac koji želi pobedu ide na to da nametne stil koji njemu odgovara. Sigurno je da ću se i ja truditi da uradim isto u večerašnjem meču. Videćemo koliko ću u tome uspeti. Verujem da hoću.

Povezana vest:  WAKO PRO GRAND PRI, Živković: Pobeđujemo Grčku!

Koliko ste zadovoljni svojom formom?

– Dobro sam se pripremao za ovaj meč. Radio sam u Podgorici i klubu „Ariston“ sa svojim trenerima, a u fazi sparinga su pomagali momci iz kluba. Istina je da sam se pripremao za Slovaka, ali sam zadovoljan formom u kojoj se nalazim. Verujem da će se moja spremnost videti i u večerašnjem duelu.

Ovim mečom praktično stavljate tačku na kategoriju 85,1kg. Da li je to opterećenje ili motiv više?

– Godinama sam već u profi vodama, za mene je sve uvek motiv više. Bez obzira na ishod sutrašnjeg meča u „Splendidu“  ja ću se oprostiti od ove kategorije. Mislim da ne moram da napominjem da će taj oproštaj sigurno biti još lepši ako to obeležim pobedom. Daću sve od sebe, kao i uvek, i učiniti sve da se pojas i posle završetka meča nađe oko mog struka.

Planovi za dalje?

– Planova ima, o nekima smo već pričali, kao što je prelazak u narednu težinsku kategoriju i napadanje četvrte titule svetskog šampiona, ali o njima kasnije. Da prođe ovaj meč protiv Ozura, da sve odradim kako sam planirao, pa onda možemo da pričamo i o daljim planovima – zaključio je Strugar.

Povezana vest:  PRVENSTVO SRBIJE U LOU KIKU „B” KLASA, Vojvodina najuspešnija

Spektakularna revija „Splendid Gran pri“ počinje sutra veče u 21 čas. Mečeve će direktno prenositi Televizija Crne Gore. U prodaju je pušteno samo 100 karata po ceni od 50 i 100 evra. Duelu večeri, meču za profi pojas prvaka sveta između Ivana Strugara i Mehmeta Ozura, prethodiće tri uvodne borbe u kojima će snage odmeriti borce Crne Gore i Mađarske, kao i prestiž meč između Gorana Radonjića i Grka Mihaludisa Atanasiosa. Ringovni sudija u glavnom meču je Zoran Šimurina iz Srbije, bodovni arbitri su Ratko Roganović (Crna Gora), jedan sudija iz Turske i jedan neutralni sudija.

 

Program borbi

Uvodni program, Crna Gora – Mađarska – do 63,5 kg: Marko Nikolić – Zolt Ferenc,. Do 67 kg Milan Jovanović – Andeas Bazso. Do 71 kg Ivan Tošković – Atila Foher.

Prestiž meč, K-1 +91kg: Goran Radonjić (Crna Gora) – Mihaludis Atanasios (Grčka).

Meč za titulu profesionalnog prvaka sveta u lou kiku do 85,1kg: Ivan Strugar (Crna Gora) – Mehmet Ozer (Turska).