golden_glori_photo_ivana_1K-1

U POSETI „GOLDEN GLORY“ TIMU, NAJBOLJEM SVETSKOM KLUBU U K-1

Velika srećna porodica

 

„Golden Glory“ bi bez problema mogao da ponese epitet najboljeg svetskog kluba u K-1. Dovoljno je pogledati listu boraca koji se takmiče pod klupskim znamnjem i sigurno će vam zastati dah. Semmy Schilt, četvorostruki i aktuelni šampion K-1 GP i nosilac pojasa profi šampiona u superteškoj kategoriji K-1, Alistair Overeem, šampion u teškoj kategoriji „Strikefors“, Errol Zimmerman, Štefan Leko, Chalid „Die Faust“ Arrab, Gokhan Saki, Ashwin Balrak, Aziz Jahjah samo su neki od boraca koji treniraju u „Golden Glory“ timu.

Centrala kluba nalazi se u Bredi, malom gradiću južno od Amsterdama, ali „Golden Glory“ filijale ima širom sveta, praktično na svim kontinentima. U Bredi, međutim, treniraju oni najbolji. Kad se pripremaju za mečeve, K-1 eliminacije i finala, oni najbolji okupiraju klupsku salu i to je pravi praznik za oči. Sparing kome prisustvuje prva postava tima jači je od finalnog K-1 Grand prix turnira u „Yokohama areni“! Prava je privilegija pratiti trening, a još veća kada samo par dana posle „It’s Showtime“ priredbe u „Amsterdam Areni“, kada su članovi prvog tima dobili slobodno, na trening dođu Alistair Overeem i Errol Zimmerman.

Povezana vest:  WAKO PRO WORLD GRAND PRIX FINALE, Srbija protiv RUsije u Beogradu

– Imali ste sreće, nisam očekivao da će doći jer su sada u laganijem treningu. Sledeći put posetu „tempirajte“ pred neki jači turnir K-1 GP, tada će svi biti na broju – savetuje Cor Hemmers, prvi trener kluba koji je u „Golden Glory“ timu od njegovog osnivanja 2000. Alistair Overeem je stigao i pre početka treninga, profesionalac u pravom smislu te reči. Lagano zagrevanje, onda uvežbavanje udaraca, prava priprema za sparing.

Errol Zimmerman stiže sa minimum pola sata zakašnjenja, još uvek pospan, u prolazu uz osmeh dobacuje:

golden_glori_photo_ivana– Nisam ni planirao da dođem, ali su mi rekli da trening prati novinar iz Srbije. Red je da ispoštujem.

Errol se zagreva 10 minuta, uz konstataciju da mu je i toliko dovoljno, stavlja bandaže, štitnike, rukavice i ulazi u ring. Pravo Overeemu na crtu. I počinje spektakl.

Povezana vest:  Doktor Borislav Pelević

Kada je januara 2008. u „Beogradskoj areni“ održan „Lords of rings“ na kome je učestvovao veliki broj boraca iz „Golden Glory“ tima, na pitanje kako izgleda sparing u klubu, Štefan Leko je prokomentarisao:

– To treba doživeti. Jači je nego finalni turnir K-1. Nema milosti. Ubijamo se!

Nije lagao. Low kick, high kick, „leteće koleno“… Tokom sparinga Overeema i Zimmermana viđene su one najbolje tehnike iz kick boxa, muay thai-a i ostalih borilačkih sportova. Iz runde u rundu rasla je tenzija, bio je to pravi mali rat, ali čim bi se oglasila pištaljka koja označava kraj runde i najavljuje jednominutnu pauzu, Alistair i Errol bi naslonjeni na konopce ringa prepričavali događaje od pre par dana. Kao najbolji prijatelji. A onda opet, bez milosti. I tako u krug.

Ono što je očigledno tokom trenininga „A“ tima i kandidata za njega je odlična atmosfera. Trener Cor Hemmers ističe da je upravo to ono što i jeste najveći kvalitet kluba. Bez obzira na titule koje pojedini borci imaju u svojim riznicama, bez obzira na snagu, popularnost, u sali su svi jednaki.

Povezana vest:  Predstavnici Kosova udaljeni sa SP u Antaliji

– Nema zvezda. Kad uđu na vrata kluba svi titule ostavljaju napolju. Ovde su svi jednaki. I oni koji su godinama uz nas, i oni koji su tek stigli. Tajna našeg uspeha je u tome što forsiramo porodičnu atmosferu. Na sparingu imamo pravi mali rat, momci daju sve od sebe, ali van kluba, kad neki borac Golden Glory tima radi meč, svi smo uz njega. Svi daju doprinos da takmičar bude što spremniji i svi smo pored ringa da ga bodrimo do pobede. Upravo to bi mogla i da bude ona glavna tajna uspeha ovog kluba. Dobra atmosfera, porodični duh. Kad se tome dodaju odlični treneri, kvalitetni borci, uspešan menadžment – to postaje kombinacija koja daje najbolje rezultate. A Golden Glory i jeste najbolji.

Tekst i foto – Ivana Golubović