SERBIAN_OPEN_PRVI DANELIMINACIONIM MEČEVIMA U „PINKIJU“ POČEO „SERBIA OPEN“

Pakleno od starta

 

Dugo najavljivan međunarodni K-1 turnir „Serbia open“ počeo je u subotu u hramu zemunskog sporta „Pinkiju“. Na programu su bili eliminacioni mečevi, održano je 18 borbi.Organizator turnira je Kik boks savez Srbije, a pokrovitelj celokupne manifestacije je Ministarstvo omladine i sporta.

Na „Serbia openu“ učestvuje oko 50 boraca iz pet zemalja. Pored takmičara iz Srbije tu su i borci iz Hrvatske, Bugarske, Italije i Makedonije. Eliminacione borbe su rađene po amaterskim pravilim WAKO federacije, sa kompletnom zaštitnom opremom.

Gledaoci koji su u velikom broju ispunili „Pinki“ zaista su imali prilike da prat odlične borbe.Iako u subotu u ring nisu ulazili svi najbolji takmičari, učesnci „Serbia pena“, i te kako je bilo uzbuđenja u ringu. Mlade nade srpskog kik boksa su iskorstile šansu i nametnule se pokazavši da ne moramo da brinemo za budućnost trofejnog sporta.

Pobedu prekidom u 3. rundi ostvario je Miloš Mihaljević iz Futoga koji je savladao Ilea Risteskog. Mihaljević je lou kikovima, praktično, razneo Makedonca koji nije imao izbora i pre kraja je morao da preda borbu.

Debi dokazanog boksera Gearda Ajetovića u disciplini K-1 ije prošao onako kako se nadao.Posle blage prednosti Bugarina Vasila Mihailova u prvoj rundi, u samom finišu druge Ajetović je uspeo da efektno direktom pogodi Mihailova. Da je runda potrajala pitanje je kako bi se sve završilo na kraju. Međutim, u 3.rundi nova inicijativa Mihailova koji je sjajnim lou kikovima pogađao Ajetovića po nogama i praktično ga onesposobio da meč završi.

Povezana vest:  K-1, POSLE ISPADA NA "ŠOUTAJMU" MAROKANAC ODLUČIO DA SE POVUČE

SERBIAN_OPEN_PRVI DAN (1)Još jedan prekid viđen je u meču novosadske nade Uroša Bogojevića i Makedonca Aferima Sulejmanija. Bogojević je još jednom pokazao da ima ogroman potencijal za K-1. Radio je odlično, nedozvolivši rivalu da uzvrati. Na kraju pobeda prekidom u 2.rundi meča.

Uzdanica Crvene zvezde, Viktor Šubić,efektnom pobedom prekidom protiv Nenada Kovačevića, sigurno se nametnuo selektoru. Sve vreme meča radio je koncentrisano ne dozvolivši rivalu da preuzme inicijativu. Sa nekoliko efektnih udaraca kolenom podigao je publiku na noge, a meč je završio pre isteka 3. runde.

Dobrom borcu je ponekad potreban samo jedan pravi udarac. Pokazao je to i meč između Gorana Jurkovića iz Poreča i Makedonca Filipa Boranijeva. Samo jedan precizan pogodak kolenom u stomak Makedonca, praktično pri prvoj razmeni udaraca, bio je dovoljan da Igor Jurković zabeleži trijumf. Odličan teškaš iz Poreča na ringu je proveo svega nekoliko sekundi, ali je i to bilo dovoljno da pokaže da spada u red najkvalitetnijih boraca ove kategorije.

Odličan meč odradili su i Mladen Božić (Crvena zvezda Delije) i Goran Gošev (Makedonija) u kategriji +91kg. U ovom duelu viđeno je sve ono što kik boks i discipinu K-1 čini tako atraktivnom za gleaje. Jaki, precizni udarci, efektni potezi, srčanost boraca. Bio je to duel apsolutno po ukusu publike koja je od prve runde bila na nogama. Božić je meč počeo silovito, činilo se da će sve završiti daleko pre predviđenog roka, ali je Makedonac uspeo da izdrži sve napade i da posle ubitačne prve runde meč uvede u nešto mirnije vode. Zanimljiv meč završen je odlukom sudija 3:0 u korist Božića.

Povezana vest:  K-1 MAX, GP EVROPE U BUDIMPEŠTI, Francuz Salmon pobednik

Za publiku interesantan je bio i „lokalni derbi“ između klubova Surčin i Zemun. Marko Milinković (Surčin) i Bratislav Živković (Zemun) borili su se za finale i meč protiv Nenada Pagonisa. Bez respekta, odlučni da zabeleže pobedu sjano su radili. Milinković je dobro odradio prvu rundu, u drugoj zadržao inicijativu. Zlatni sa Evropskog juniorskog prvenstva u Puli Bratislav Živković je u 3. rundi krenuo na „sve ili ništa“. Sjajno radio, ali je iskusniji Milinković, ipak, zadržao inicijativu koja je na kraju rzultirala pobedom 2:1.

Polufinala se rade u nedelju od 11 časova, dok će se finala raditi istog dana od 19,30.

Turnir je pratio i predstavnik Antidoping agnecije koji je slučajnim izborom testirao dvojicu boraca.

Rezultati

Do 60kg, polufinale: Aleksandar Gogić (Vojvodina Veletabak) – Željko Kovačević (Kobra, Sombor) 3:0, Elio Pinto (Italija) – Marinko Matičić (Makoto, Beograd) 0:3.

Povezana vest:  KANCELARIJA WAKO U BEOGRADU, Pelević: Izabran sam jednoglasno I to je priznanje za Kik boks savez Sr

Do 67kg, četvrtina finala: Fabio Nubile (Italija) – Predrag Mijailović (Palmini tigrovi, Jagodina) 3:0.

Do 71kg, četvrtina finala: Dušan Šućur (011, Beograd) – Nenad Manojloski (Makedonija) 3:0, Vladimir Vylev (Bugarska) – Slađan Dragišić (Junior, Vranje) 3:0,

Do 75kg, osmina finala: Ivan Jovović (Novi Sad) – Marjan Antić (Crna kora, Pirot) 0:3. Četvrtina finala: Steva Živković (Niš) – Marjan Antić (Crna kobra) 3:0, Ile Risteski (Makedonija) – Miloš Mihaljević (Futog) 0:3 (TKO 3.runda), Nikola Bogdanić (Niš) – Vladan Zindanović (Crvema zvezda Delije, Beograd) 3:0 (BB), Vasil Mihailov (Bugarska) – Geard Ajetović (Vojvodina Veletabak, Novi Sad) .3:0 (TKO 3.runda).

Do 81kg, četvrtina finala: Ljubomir Ristić (Palmini tigrovi) – Francesco Vaccaro (Italija) 0:3, Uroš Bogojević (Vojvodina Veletabak) – Alferim Sulejmani (Makedonija) 3:0 (TKO 2. runda), Dimitry Iliev (Bugarska) – Miloš Nešković (Radnički, Niš) 3:0, Viktor Šubić (Crvena zvezda Delije) – Nenad Kovačević (Spartan, Beograd) 3:0 (TKO 3.runda)

Do 86kg, polufinale: Marko Milinković (Surčin) – Bratislav Ilić (Zemun) 3:0.

+91kg, četvrtina finala: Igor Jurković (King, Poreč) – Filip Boranijev (Makedonija) 3:0 (TKO 1.runda), Miloš Mladenović (Vojvodina Veletabak) – Ivan Bijelić (King, Poreč) 1:2. Goran Gošev (Makedonija) – Mladen Božić (Crvena zvezda Delije) 0:3.