K-1

BELORUS ZABIT SAMEDOV OPTUŽIO HOLANĐANE

Svi su na steroidima

dzejms filips i zabit samedovPoslednjim izjavama datim u intervjuu ruskom internet portalu beloruski K-1 borac Zabit Samedov bi mogao da izazove zemljotres u K-1 krugovima. Naime, Samedov je izneo niz teških optužbi na račun K-1 boraca koji treniraju u Holandiji.

Najbolji svetski K-1 tim „Golden Glori”, klub u kome trenira Alistar Overim koje je prošle godine bio osumnjičen za doping, i borce Badr Hari i Erol Cimerman Samedov je optužio da koriste steroide.

Praktično svi holandski borci i oni koji treniraju u toj zemlji, su na steroidima. U „Golden Gloriju“ to je praktično klupska politika. Borci se redovno dopinguju i zato i rade mečeve kao od šale. Karajev je trenirao u Holandiji i rekao mi je da se Erol Cimerman „bode“ pred svima, i tek onda počinje trening. Pogledajte njega u kakvog je „slona“ izrastao za samo dve godine. Ali, nije samo tako u „Golden Gloriju“. Badr Hari je, takođe, za samo dve godine kompletno promenio fizički izgled. Mislite da je to izvodljivo bez steroida? Setite se kako je sjajno radio prošle godine u finalu K-1 Gran prija. Samo tri nedelje kasnije Hari je deklasiran od Alistara Overima. Verovatno je tada prestalo dejstvo steroida.

Povezana vest:  Preminuo Majk Bernardo

Optužbe Samedova su više nego ozbiljne. Ono što je, međutim, čudno je da svi borci redovno prolaze doping testove u Evropi i Americi, iako je istina da se većina njih bori u Japanu, gde takvi testovi nisu obavezni. Belorus objašnjava:

– Borci konzumiraju ekstremno velike doze novih farmaceutskih droga u strogo kontrolisanim ciklusima od po tri meseca koje nadgledaju „skupi stručnjaci“. Zato i uspevaju da se drže „ispod radara“.

Povezana vest:  EVROPSKO PRVENSTVO ZA MLAĐE I STARIJE JUNIORE, Srbi dobili rivale, spremni za borbe

Samedov insistira na tome da je jedan od retkih K-1 boraca koji je apsolutno čist:

Svi su čuli glasine da sam u Las Vegasu bio pozitivan na doping testu, a meni još uvek nije jasno šta se dogodilo. Pred meč sam popio jedno energetsko piće, a kako sam imao povredu lakta lekari su mi dali nešto da ublaže bol. Možda su mi doktori dali nešto što se u prvom trenutku pokazalo kao doping. U svakom slučaju, vrlo brzo stvari su se smirile.

Kao potvrdu tome da ne koristi nedozvoljena sredstva Samedov je istakao:

Povezana vest:  U „PINKIJU“ ODRŽANA FINALA MEĐUNARODNOG TURNIRA „SRBIJA OPEN“, Igoru Jurkoviću trofej „Zoran Šijan“

Imam svega 88 kilograma i najlakši sam od svih boraca u K-1 svetu. Kakve bi anabolike mogao da koristim i da ostanem na ovoj kilaži? Profesionalni sam sportista, ne uzimam čak ni vitamine, lenj sam kad su i te stvari u pitanju. Uz to, budimo iskreni, mi nemamo ni sponzore koji bi finansirali doping, niti stručnjake koji bi nadgledali njegovo sprovođenje. Zato mi treniramo i borimo se u specijalnim uslovima – zaključio je Samedov.

Intervju Samedova sigurno će izazvati reakcije. Oni koje je optužio braniće se time da je i sam Belorus bio akter doping afere, što je i sam priznao, a oni koji su skloni verovanju da je nemoguće bez steroida raditi K1 mečeve dobili su novu municiju za napade.