Čekajući spektakl

U SUSRET MEĐUNARODNOM TURNIRU „SERBIA OPEN“

 

dragan_gagi_jovanovicPoslednjeg vikenda u januaru u zemunskom hramu sporta, hali „Pinki“ održaće se premijerno izdanje međunarodnog turnira „Serbia open“. koji ima ozbiljne ambicije da postane najkvalitetniji u regionu.

U disciplini K-1 neki od najboljih boraca Srbije i Starog kontinenta demonstriraće svoje umeće, a takmičenje će se odrtžati u muškoj i ženskoj konkurenciji. Muškarci će se takmičiti u devet kategorija: 60, 63,5, 67, 71, 75, 81, 86, 91 i +91kg, dok će se dame nadmetati u tri težinske kategorije: 60, 65 i 70kg.

– U subotu 30. januara, borbama će prethoditi zvanično merenje i žreb koji će se raditi od 10 časova. Eliminacije počinju u 15 časova i predviđeno je da traju do 20-21 čas. U nedelju program će početi u 10 časova polufinalnim borbama, dok su finala predviđena za 19,30 – bio je prvi komentar Srđana Bugarčića, generalnog sekretara Kik boks saveza Srbije.

Povezana vest:  U NEDELJU U OBRENOVCU MEČ ZA PROFI TITULU, Denić za pojas Evrope

U eliminacionim borbama radiće se po amaterskim pravilima WAKO federacije. Takmičari će imati kompletnu zaštitnu opremu. Finala će biti rađena po WAKO Pro pravilima, što znači da će borci od zaštitne opreme imati samo rukavice i gumu za zube.

– Interesovanje postoji iako se u istom terminu održava još nekoliko turnira. Do sada su nam dolazak najavili borci iz desetak zemalja, a najkonkretniji su savezi Bugarske, Mađarske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore… Stigla je potvrda od Italijana koji su odredili ekipu za „Serbia open“. Za turnir se zanimaju i Rusi, raspitivali su se i Italijani… Prijave za učešće na turniru primamo do petka, 29. januara. Treba očekivati da će još neki Savezi poslati svoje borce i da će se povećati i broj zemalja učesnica jer će to biti odlična provera takmičara za sezonu pred nama – zaključio je Srđan Bugarčić.

Povezana vest:  KANCELARIJA WAKO U BEOGRADU, Pelević: Izabran sam jednoglasno I to je priznanje za Kik boks savez Sr

Dolazak na „Serbia open“ je najavio i Enio Falsoni, predsednik WAKO federacije

– Falsoni će u Beograd dolazi u subotu uveče iz Porta gde će održati sastanak sa Ministarstvom sporta Portugalije. Na „Serbia openu“ će pratiti polufinalne i finalne mečeve. Istovremeno, njegov boravak u srpskoj prestonici iskoristićemo i za dogovore oko organizacije Svetskog prvenstva za kadete i juniore koje će se održati u našem gradu. Podsećam, u septembru će se u Beogradu, u „Hali sportova“ održati planetarna smotra na kojoj se očekuje veliki broj učesnika – zaključio je Bugarčić.

Povezana vest:  K-1, MEČ ZA POJAS PROFESIONALNOG PRVAKA SVETA U MILANU, Pagonis nokautom do pojasa

Organizatori turnira su predvideli novčane nagrade za pobednike po kategorijama, a biće proglašen i najbolji borac kome će biti dodeljeni posebno priznanje i pehar. Ulaz oba dana „Srbija opena“ je slobodan.