Veslanje

Vasić najbolji u Tivtu

PRIPREME KANDIDATA ZA SENIORSKU REPREZENTACIJU

 

Milos Vasic11Drugi ciklus priprema kandidata za veslačku reprezentaciju Srbije ulazi u završnu fazu. Najbolji veslači naše zemlje u Tivtu ostaju od nedelje, 24. januara.

– Prvobitni plan da u Tivtu ostanemo do 26. januara smo promenili jer je vreme počelo da se kvari. Odradili smo ono što smo planirali i nema potrebe da ostajemo duže – bio je prvi komentar selektora Nebojše Ilića.

U Tivtu je u petak obavljeno i  testiranje kandidata. Koliko ste zadovoljni rezultatima?

Povezana vest:  Svetske veslačke velesile stižu u Beograd

– Proteklih dana veslači su dnevno prelazili između 42 i 50km. Odradili smo testiranje kako bi stekli uvid u trenutnu formu kandidata, a testiranju je prisustvovao i hrvatski veslač Mario Vekić, osvajač evropske medalje u skifu, koji se poslednjih par dana nalazi na pripremama u Tivtu. Najbolje vreme u skifu imao je Miloš Vasić. Miloš Stanojević je bio drugi, a Goran Jagar i Nenad Beđik su test završili u vremenu kao i Mario Vekić. Kad su u pitanju dvojci, Marko Marjanović i Nikola Stojić su test uradili standardno dobro, zabeležili su odlično vreme, a sa njima su bili izjednačeni Nenad Babović i Miloš Tomić.  Zadovoljan sam rezultatima onih veslača koji su zdravi. Oni koji su tokom priprema pokazivali najviše to su potvrdili i na testu.

Povezana vest:  Milorad Čavić zasluženo u finalu

Da li postoje veslači koji nisu zadovoljili formom?

– Na žalost ima. Najveći problem sa formom i dalje je kod Igora Lucića koji  je zbog bolesti propustio decembarske pripreme u Tivtu i to se oseća. Nisam zadovoljan njegovom formom. Lucić će, kao i svi ostali veslači koji nisu prikazali očekivanu formu i rezultate, imati rok da do 1. februara uhvate pravi ritam kako bi nastavili reprezentativne pripreme i u februaru zadržali mesto u nacionalnom timu.

Povezana vest:  KAJAK, Mađarskom dvojcu zlato na hiljadu metara

Kakav je dalji program priprema?

– To je već ustaljeni ritam. Kandidati će nedelju dana trenirati u klubovima, a potom će dve nedelje biti na reprezentativnim pripremama. Taj ritam ćemo zadržati do 15. marta – zaključio je Nebojša Ilić.