MEĐUNARODNI TURNIR „SRBIJA OPEN” ODRŽAĆE SE KRAJEM JANUARA

Evropa stiže u Pinki

 

milsav_ilicIdeja o organizovanju kvalitetnog međunarodnog profi turnira „Srbija open” konačno će zaživeti. Poslednjeg vikenda u januaru u zemunskom hramu sporta, hali „Pinki” održaće se prvo izdanje „Srbija opena“ pod generalnim pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta.

Srđan Bugarčić, generalni sekretar Kik boks saveza Srbije, je istakao:

– Prvobitno je planirano da se turnir održi sredinom decembra i da se njime spusti zavesa na jednu od najuspešnijih godina u istoriji srpskog kik boksa. Zbog proglašenja pandemije turnir je odložen i sada je izvesno da će se održati 30. i 31. januara u „Pinkiju“. Orghanizator je Kik boks savez Srbije, a generalni pokrovitelj turnira je Ministarstvo bez čije pomoći i podrške ne bi uspeli da ga organizujemo. Oni su nam obezbedili sredstva, a ja sam uveren da će „Srbija open” doživeti uspeh i da ćemo svi zajedno imati razloga za zadovoljstvo – bio je prvi komentar Srđana Bugarčića.

Povezana vest:  PRVENSTVO SRBIJE – LOU KIK A - KLASA, Vrhunske borbe u Šumicama

Govoreći o tehničkim detaljima turnira Bugarčić je istakao:

– Sam naziv govori da je turnir otvorenog tipa, što znači da pored najboljih srpskih takmičara mogu da učestvuju borci iz inostranstva. Takmičenje će se odvijati u disciplini K-1 za muškarce i žene. U konkurenciji muškaraca u devet kategorija: 60, 63,5, 67, 71, 75, 81, 86, 91 i +91kg. U konkurenciji dama u tri težinske kategorije: 60, 65 i 70kg. Prvog dana će se održati eliminacije. Planirano je da se od devet do 13 časova organizuje merenje, od 13. do 15 žreb, i da u 15 časova počnu eliminacije koje bi trajale do 20 ili 21 čas. U nedelju, 31. januara od 10 časova bi se radila polufinala, dok bi od 20 časova počeo finalni program.

Povezana vest:  „SERBIA OPEN“ POSLEDNJEG VIKENDA JANUARA U ZEMUNSKOM „PINKIJU“, Evropa stiže u Beograd

Turnir će trajati dva dana, a biće razlike u eliminacionim i finalnim borbama. Bugarčić objašnjava:

– Eliminacije će se raditi po amaterskim pravilima, sa svom zaštitnom opremom koja je obavezna na amaterskim takmičenjima. Finala će se raditi po profi pravilima, od zaštitne opreme borci će imati samo rukavice i gumu za zube.

Kakvo je interesovanje za „Srbija open”?

Povezana vest:  ZAVRŠEN 16. SVETSKI KUP U SEGEDINU, Srpski juniori bez greške

– Tokom Svetskog šampionata u Filahu bilo je interesovanja za dolazak,. Odlaganje turnira je malo poremetilo stvari, ali verujem da će od početka naredne godine stići potvrde iz inostranstva. Verujem da će na „Srbija openu“ učestvovati borci iz nekoliko evropskih zemalja, uz najbolje srpske takmičare čime će ovaj turnir već od starta imati visok renome – zaključio je Bugarčić.

Organizatori su, uz pehare najboljima, predvideli i nagradni fond za pobednike u svima kategorijama.