ivan_strugar_kik

Ivan Strugar: Pobediću Belonija!

 

Ivan Strugar sutra uveče u podgoričkoj Morači će se boriti protiv Francuza Frederika Belonija i tako, još jedanput, pokušati da obraniti titulu u kik boksu, u dispiplinu lou kik (kategorija 88,6 kilograma). Na današnjem merenju Strugar je imao 88,5 kilograma, 100 grama više od rivala. Francuz je pobedio crnogorskog kik boskera 2005. godine u polufinalu Gran Prija u Parizu, pa, sada, Strugar želi da se revanšira za taj poraz.

Povezana vest:  PRVENSTVO SRBIJE ZA KADETE I JUNIORE, Vojvodini Veletabak Trofej Beograda

Borac iz Podgorice je optimista dan uoči meča.

-Vredno sam trenirao od poćetka godine, kada je meč ugovoren. Spreman sam i očekujem pobedu jer se  moj stručni štab i ja uvek sprremamo za pobedu. Zahvalio bi se trenerima Predragu Lekiću i Petru Kneževiću, koji su mi omogućili da spreman dočekam duel sa Belonijem – rekao je Strugar.

Povezana vest:  EP ITALIJA, Srbija druga sila Evrope

Francuz, koji je iz zemlje petlova juče stigao u Podgoricu,  takođe je najavio uspeh u sutrašnjoj borbi.

-Nadam se pobedi! Želeo bih da do nje dođem nokautom – rekao je Beloni.

Šampion Crne Gore je u karijeri ostvario 54 pobede i četiri poraza u profi ringu, dok njegov rival ima 100 pobeda u 103 meča.

Borba je predviđena da traje pet rundi po tri minuta,  a pre nje održaće se pet uvodnih mečeva. Rivali borcima iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske biće Mađari.

Povezana vest:  Posle Ozera na meti peti pojas Ivanu Strugaru

Remzija Dacić boriće se protiv Gergeljija Kerešenija, Ivan Tošković sastaće se sa  Andrasom Nađijem, Marko Nikolić ukrstiće rukavice sa Markom Mogeom, Džemal Mahmić sastaće se sa Janošom Bonifertom, dok će rival Gorana Borovića u ringu biti Janoš Aštaloš.